Έτσι μπορεί να μοιάζει το επερχόμενο Plug-in υβριδικό Audi Q5

Έτσι μπορεί να μοιάζει το επερχόμενο Plug-in υβριδικό Audi Q5

4.116 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2024)

- Αναμένεται να έρθει το 2025
- Με λεπτότερους προβολείς και μικρότερους αεραγωγούς
- Με μεγαλύτερη αυτονομία και χωρητικότητα μπαταριών

Αναμένεται να έρθει το 2025

Το Audi Q5 είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της γερμανικής εταιρίας, ξεπερνώντας σταθερά σε πωλήσεις άλλα μοντέλα του στόλου της. Η νέα γενιά του Q5 αναμένεται να φτάσει το 2025. Μέχρι τότε μια σειρά από κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δείχνουν το επερχόμενο μοντέλο καμουφλαρισμένο έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχουν αποτελέσει έμπνευση για το ψηφιακό σχέδιο που βλέπετε εδώ. Στο συγκεκριμένο σχέδιο απεικονίζεται η πιθανή σχεδίαση της Plug-in υβριδικής έκδοσης του Audi Q5. 

Με λεπτότερους προβολείς και μικρότερους αεραγωγούς

Το ψηφιακό σχέδιο δημιούργησε η ομάδα Larson Design. Μπορούμε να διακρίνουμε ότι το νέο μοντέλο θα έρχεται με ανανεωμένο σχεδιασμό αλλά θα διατηρεί και το DNA ενός Q5. Στο μπροστά μέρος βλέπουμε πως οι LED προβολείς, παρότι έχουν το ίδιο σχήμα με το επερχόμενο Q5, είναι πιο λεπτοί. Επίσης, φαίνεται πως και οι αεραγωγοί θα είναι μικρότεροι και θα χάσουν το αλουμινένιο περίγραμμα που έχουν στη σημερινή γενιά του Q5. Η σιλουέτα του νέου μοντέλου μοιάζει να έχει λίγο πιο λεπτές γραμμές που μάλλον θα του προσφέρουν καλύτερη αεροδυναμική. Φυσικά στο πλάι του καπό βλέπουμε και μια σχισμή από όπου θα μπορεί να φορτίζεται η νέα Plug-in υβριδική Q5.

Με μεγαλύτερη αυτονομία και χωρητικότητα μπαταριών

Όσο για το σύστημα κίνησης της Plug-in υβριδικής Q5, αναμένεται ότι θα φέρει τον βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με turbo. Αναμένεται ότι η Audi θα επεκτείνει την χωρητικότητα των μπαταριών του μοντέλου από τα 17,9 kWh που προσφέρονται στην σημερινή Plug-in υβριδική έκδοση του Q5 και οι οποίες του δίνουν ηλεκτρική αυτονομία μόλις 62 χλμ. Η νέα Plug-in Q5 έχει να ανταγωνιστεί την Plug-in υβριδική Mercedes GLC 300e και την BMW X3 που αμφότερες έχουν ηλεκτρική αυτονομία 128 χλμ.

ford
test center