Γιατί πουλάει το Ford Puma; Τα 5 βασικά του πλεονεκτήματα

46.328 Επισκέψεις στο άρθρο
Γιατί πουλάει το Ford Puma; Τα 5 βασικά του πλεονεκτήματα
2 Φωτογραφίες »

- Είναι το SUV πόλης με το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ, χωράει όρθια γλάστρα με φυτό 1,15 μέτρα
- Βγαίνει με ήπια υβριδικούς κινητήρες & έχει την καλύτερη κατανάλωση στο ταξίδι από κάθε SUV πόλης (4 λτ./100 χλμ.)
- Είναι το πιο fun to drive μικρό SUV, έχει το ρεκόρ στο Elk Test (αποφεύγει ένα εμπόδιο με ελιγμό σε ταχύτητα 77 χλμ./ώρα)
- Παίρνει μέχρι και 13 τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού, μπορεί να παρκάρει και μόνο του
- Με την εφαρμογή FordPass μπορείς να βάλεις τον κινητήρα μπροστά από μακριά

Είναι το SUV πόλης με το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ, χωράει όρθια γλάστρα με φυτό 1,15 μέτρα

Με περισσότερες από 8.000 πωλήσεις από το 2020 μέχρι σήμερα, το Ford Puma είναι το best-seller μοντέλο της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα δημοφιλέστερα συνολικά SUV της αγοράς. Ποια είναι η... συνταγή της επιτυχίας; Πέντε (5) είναι τα βασικά του ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, από την ευχάριστη οδική συμπεριφορά μέχρι την τεχνολογική του πληρότητα.
 
Πρώτα και κύρια, πρέπει να αναφερθούμε στην κορυφαία ευρυχωρία του Ford Puma ως προς το πορτ-μπαγκάζ. Με συνολική χωρητικότητα 536 λίτρων, ο χώρος αποσκευών του Ford Puma είναι ο μεγαλύτερος από όλα τα μικρά SUV, μεγαλύτερος ακόμη κι από αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας (βλέπε οικογενειακά SUV). «Κλειδί» για τη συγκεκριμένη τιμή είναι το MegaBox, ένας δεύτερος κρυφός χώρος κάτω από το κυρίως πορτ-μπαγκάζ. Το MegaBox έχει χωρητικότητα 80 λίτρων και μπορεί να φιλοξενήσει όρθια γλάστρα φυτού με ύψος 1,15 μέτρα!

Βγαίνει με ήπια υβριδικούς κινητήρες & έχει την καλύτερη κατανάλωση στο ταξίδι από κάθε SUV πόλης (4 λτ./100 χλμ.)

Το Ford Puma προσφέρεται αποκλειστικά σε κινητήρες βενζίνης, με ήπια υβριδικό κύκλωμα 48V. Υπάρχουν δύο εκδόσεις ισχύος για τον 1,0 EcoBoost Hybrid στα 125 και 155 άλογα, εκδόσεις οι οποίες συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο ή 7άρι αυτόματο κιβώτιο Powershift. Λόγω της mild hybrid τεχνολογίας, το Puma επωφελείται από ελεύθερη διέλευση στον πράσινο δακτύλιο, κυρίως όμως έχει χαμηλότερα λειτουργικά κόστη. Είτε αναφερόμαστε στα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας (αναλόγως κινητήρα και εξοπλισμού), είτε στην σημαντική οικονομία καυσίμου. Ενδεικτικά θα πούμε πως η «μικρή» έκδοση των 125 ίππων με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο «καίει» καλύτερα από diesel στο ταξίδι. Με μέση κατανάλωση 4 λτ./100 χλμ. έχει την μικρότερη κατανάλωση σε ταξίδι από κάθε άλλο μοντέλο του ανταγωνισμού.

Είναι το πιο fun to drive μικρό SUV, έχει το ρεκόρ στο Elk Test (αποφεύγει ένα εμπόδιο με ελιγμό σε ταχύτητα 77 χλμ./ώρα)

Στα ισχυρά «όπλα» του Ford Puma περιλαμβάνεται και η οδική του συμπεριφορά, που εστιάζει στο fun to drive αφού όπως κάθε μοντέλο της Ford, έτσι και το Puma ξεχωρίζει για το ευχάριστο οδηγικό του προφίλ. Αυτό επιβεβαιώνει και η κορυφαία επίδοσή του στο Elk Test, τη δοκιμασία αποφυγής κινδύνου που «λέει» πολλά για το «στήσιμο» ενός αυτοκινήτου. Ειδικά στην σπορτίφ και χαμηλωμένη ανάρτηση ST-Line, το Ford Puma γίνεται ακόμη πιο οδηγοκεντρικό, κρατάει καλύτερα και στρίβει πιο αποτελεσματικά (1ο μικρό SUV στο Elk Test με 77 χλμ./ώρα).

Full εξοπλισμό με συστήματα ασφάλειας & υποβοήθησης, έχει μέχρι και 13 τεχνολογίες

Τα δύο τελευταία πλεονεκτήματα του Ford Puma αφορούν την εξοπλιστική του πληρότητα, σε ασφάλεια και άνεση. Ξεκινώντας με τον τομέα της ασφάλειας, το μικρό SUV της Ford φέρει μέχρι και 13 τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού, από σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος Active Park Assist, μέχρι το Local Hazard information εμφανίζει ως προειδοποιητικά σύμβολα πληροφορίες τοπικών κινδύνων, για τυχόν εμπόδια που μπορεί να προσεγγίζετε.

Με την εφαρμογή FordPass μπορείς να βάλεις τον κινητήρα μπροστά από μακριά

Όσον αφορά την άνεση, σημαντικό ρόλο στην διευκόλυνση του χρήστη παίζει το FordPass. Πρόκειται για μία εφαρμογή που δίνει πρόσβαση σε μία σειρά από σύγχρονες και απαραίτητες ψηφιακές υπηρεσίες, οιαδήποτε στιγμή της ημέρας και από οποιοδήποτε σημείο. Το FordPass είναι συνδεδεμένο με το Puma μέσω μόντεμ και έτσι ο χρήστης έχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, όπως το εξ αποστάσεως κλείδωμα και το να ζεστάνεις το Puma πριν καν φύγεις από το σπίτι, το να βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο. Επιπλέον, σε περίπτωση ατυχήματος, το FordPass Connect πραγματοποιεί μια κλήση eCall στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, δίνοντας την τοποθεσία του οχήματος.

Σελίδα 2Το πρόγραμμα χρηματοδότησης Ford Easy & οι 13 τεχνολογίες του Puma
test center
Mitsubishi