Στις 28 Μαΐου η πρεμιέρα της πρώτης υβριδικής Porsche 911

1.878 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2024)
Στις 28 Μαΐου η πρεμιέρα της πρώτης υβριδικής Porsche 911
9 Φωτογραφίες »

- Προ των πυλών η πρώτη υβριδική 911.
- Η υβριδική Porsche έκανε γύρο στο Ring σε 7 λεπτά και 16 δλ.
- Πιθανότατα με 6κύλινδρο μοτέρ και 480+ άλογα.

Προ των πυλών η πρώτη υβριδική 911

Η Porsche ανακοίνωσε το ντεμπούτο της νέας 911 για τις 28 Μαΐου, δημοσιεύοντας ένα teaser βίντεο από τις δοκιμές του μοντέλου. Αν και εξωτερικά η νέα 911 δε θα διαφοροποιηθεί δραματικά από το σύνηθες σουλούπι της, αυτό δε σημαίνει πως δε θα έχει σημαντικές αλλαγές. Μία από αυτή θα αφορά το σύστημα κίνησης, το οποίο για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία της θα είναι υβριδικό!

Η υβριδική Porsche έκανε γύρο στο Ring σε 7 λεπτά και 16 δλ.

Η Porsche δε λέει πολλά για τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου υβριδικού συστήματος κίνησης, γνωρίζουμε όμως ότι δε θα είναι Plug-in υβριδικό. Η γερμανική φίρμα χαρακτηρίζει το νέο κινητήριο σύνολο ως «υβριδικό επιδόσεων» και λέει ότι το νέο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει γύρο στην πίστα του Nurburgring σε 7 λεπτά και 16,9 δευτερόλεπτα, δηλαδή 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την «αντίστοιχη έκδοση» του προηγούμενου μοντέλου, την τετρακίνηση 992 GTS.

Πιθανότατα με 6κύλινδρο μοτέρ και 480+ άλογα

Οι φήμες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους υποστηρίζουν πως η νέα τετρακίνητη υβριδική 911 θα συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα της Porsche με έναν ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτροκινητήρα που θα βρίσκεται στον μπροστινό άξονα. Ο βενζινοκινητήρας θα παρέχει κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα κινεί τους μπροστινούς τροχούς. Το υβριδικό σύστημα αναμένεται να αποδίδει πάνω από 480 ίππους.

Δείτε το teaser βίντεο

Για να μας ενημερώσει για την αποκάλυψη της 28ης Μαΐου, η Porsche δημοσίευσε ένα βίντεο και ένα σύνολο εικόνων δίνοντάς μας μια γεύση από τις δοκιμές που έλαβαν χώρα.

MORIAKOS CORAL GAS
ΜΟΤΟ