Η ασφάλεια που προσφέρουν τα ελαστικά ήρθε πρώτη στην προτίμηση του κοινού με ποσοστό 44,3%.

Πάνω από το 50% των ερωτηθέντων απάντησε πως αντικαθιστούν τα ελαστικά τους μόλις νιώσουν ότι αυτά έγιναν επικίνδυνα.

Gallop Ελαστικών: Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ σε 1ο πλάνο!

6035 Επισκέψεις στο άρθρο

Ρωτήσαμε τους επισκέπτες του autotriti.gr ποια είναι τα 2 πιο σημαντικά κριτήρια για την τελική απόφαση αγοράς ελαστικών με αποτέλεσμα η πλειοψηφία να επιλέξει την ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

 
Ποιά είναι τα 2 πιο κρίσιμα κριτήρια που καθορίζουν την τελική επιλογή ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ;

Με την παραπάνω ερώτηση το gallop κατέληξε στα αποτελέσματα της έρευνας ύστερα από μεγάλη συμμετοχή του κοινού (περισσότερες από 700 συμμετοχές και με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών κατόχων premium μαρκών, και έπειτα κατόχων της μικρομεσαίας κατηγορίας) σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πρώτη στη λίστα των προτεραιοτήτων τους ήταν η ασφάλεια που προσφέρουν τα ελαστικά (κράτημα και φρενάρισμα), ωστόσο ο χρόνος αλλαγής τους εξαρτάται από το πότε οι οδηγοί τα θεωρούν επικίνδυνα
Πάνω από το 30% τα αλλάζουν στα 3 χρόνια, όμως το 55% όταν τα θεωρούν επικίνδυνα, που σημαίνει ακόμη και στα 5 χρόνια, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της αγοράς. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας.

Πρώτη η ασφάλεια με 44,3%
Στην ερώτηση ποια είναι τα σημαντικότερα κριτήρια όταν αγοράζετε ελαστικά, η ασφάλεια που προσφέρουν τα ελαστικά ήρθε πρώτη στην προτίμηση του κοινού με ποσοστό 44,3%. Ο όρος ασφάλεια περιλάμβανε τόσο το κράτημα του αυτοκινήτου, όσο και τις επιδόσεις κατά το φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα.

Η άνεση πολύ σημαντική
Μετά την ασφάλεια που προσφέρουν τα ελαστικά, ο επόμενος καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή είναι η άνεση. Εδώ λοιπόν, η γόμα των ελαστικών (αν δηλαδή είναι μαλακή ή σκληρή) είναι αυτό που εμπειρικά ρωτούν οι οδηγοί. Ωστόσο, εδώ εμείς συμβουλεύουμε να διαβάζετε την ενεργειακή ετικέτα και να συμβουλεύεστε τον έμπορο για την άνεση που αυτά προσφέρουν.

Όχι μόνο τιμή, αλλά και διάρκεια
Οι αγοραστές δεν ψάχνουν το πιο φθηνό, αλλά το πιο value for money ελαστικό, αυτό με τη μεγαλύτερη διάρκεια, ώστε να «κερδίσουν» όσα περισσότερα χιλιόμετρα. Εδώ εμείς σημειώνουμε ότι η διάρκεια ζωής των ελαστικών εξαρτάται μεταξύ άλλων από τον τρόπο οδήγησης και τη γόμα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να συμβουλεύστε τον εξειδικευμένο έμπορο ελαστικών. 

Η οικολογία σε 2ο πλάνο
Τα πράσινα ελαστικά δεν έχουν κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των οδηγών, παρά του ότι μπορούν να εξοικονομήσουν τόσα ευρώ από την κατανάλωση, όσο η αρχική τιμή αγοράς τους! Ωστόσο, εμείς παραθέτουμε, πως οι κατασκευαστές τα προτιμούν ως ελαστικά πρώτη τοποθέτησης, αφού και οικονομία προσφέρουν και δεν υστερούν καθόλου σε επιδόσεις και κράτημα.

Κάθε πότε αλλάζετε ελαστικά;
Στην ερώτηση κάθε πότε αλλάζετε ελαστικά, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα αντικαθιστούν μόλις νιώσουν ότι αυτά έγιναν επικίνδυνα, που σημαίνει ότι η ασφάλεια παραμένει στο επίκεντρο, όπως και κατά την αρχική επιλογή των ελαστικών. Ωστόσο, πολύ υψηλό είναι και το ποσοστό των «τακτικών» οδηγών, οι οποίοι τα αντικαθιστούν κάθε 3 χρόνια ή 50.000 περίπου χιλιόμετρα.

Mystery Shopping: Μικρές αποκλίσεις, διευκολύνσεις και εγγυήσεις
Κάνοντας μια ενδελεχή έρευνα αγοράς τόσο τηλεφωνικά και μέσω διαδικτύου, όσο και επισκεπτόμενοι διάφορα καταστήματα πώλησης στην Αττική και ρωτώντας τις τιμές για δύο από τις συνηθέστερες διαστάσεις ελαστικών (175/65 R14 και 195/65 R15), ανακαλύψαμε ότι οι τιμές στο εμπόριο δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους (από 10 έως 20 ευρώ).

Μάλιστα, οι τιμές στα καταστήματα είναι ενίοτε καλύτερες από ότι σε e-shop (ή και ίδιες). Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως στα περισσότερα καταστήματα οι τιμές είναι fix και οι έμποροι δεν… υποκύπτουν στα παζάρια. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που κάνουν διευκολύνσεις, π.χ. άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

Επίσης, λάβετε υπόψη πως κάποιες εταιρείες ελαστικών συνοδεύουν τα προϊόντα τους με εγγύηση (είτε είστε εσείς υπαίτιος της φθοράς είτε όχι) γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Περισσότερα άρθρα για ελαστικά:




 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ