Intercooler και αναρτήσεις

7942 Επισκέψεις στο άρθρο

Με το intercooler θα κερδίσετε επιπλέον ιπποδύναμη στο αυτοκίνητό σας, ενώ την ίδια στιγμή η σωστή επιλογή ανάρτησης, θα του δώσει πολύ καλύτερο «στήσιμο» στο δρόμο.

PERAMAX
PLAKA PARKING

Η βελτίωση ενός αυτοκινήτου δεν είναι απλή υπόθεση και φυσικά δεν περιορίζεται απλά στην τοποθέτηση ενός εξαρτήματος. Για τη σωστή βελτίωση, απαιτείται να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό με εμπειρία που θα ξέρει τι είναι ιδανικότερο για το κάθε μοντέλο. Εξ`άλλου μη ξεχνάτε πως οποιαδήποτε αλλαγή στην απόδοση ενός αυτοκινήτου, συνεπάγεται με αλλαγή στην οδική συμπεριφορά του, το οποίο κατ επέκταση σημαίνει διαφορετικές ρυθμίσεις ή αλλαγή επιπλέον μερών. Στο αφιέρωμά μας θα μιλήσουμε για τη χρησιμότητα των intercooler και των αναρτήσεων.

Καλύτερη καύση και περισσότερη δύναμη

Το intercooler, είναι ζωτικής σημασίας εξάρτημα για τα βελτιωμένα turbo αυτοκίνητα, μιας και ψύχει τον αέρα πριν πάει στην εισαγωγή, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη απόδοση του βελτιωμένου κινητήρα σας.
Ως γνωστόν, όταν ο αέρας συμπιέζεται στον συμπιεστή, αυξάνεται η θερμοκρασία του. Όταν λοιπόν ο αέρας θερμαίνεται, μειώνεται η πυκνότητά του και εν συνεχεία αυξάνεται ο όγκος του, κάτι που δεν συνεισφέρει στην καλή απόδοση του κινητήρα. Αυτό λοιπόν που απαιτείται, είναι ο αέρας πριν καταλήξει στην εισαγωγή του κινητήρα να έχει χαμηλή θερμοκρασία για να επιτυγχάνεται η καλύτερη καύση του μίγματος και κατά συνέπεια η απόδοση του κινητήρα. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η τοποθέτηση ενός intercooler, το οποίο έχει πανομοιότυπη λειτουργία, με αυτή του κεντρικού ψυγείου του κινητήρα. 

Ρυθμιζόμενες αναρτήσεις: Για τους πολύ ψαγμένους

Οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις αποτελούνται από αμορτισέρ και ελατήριο και προορίζονται για αυτούς που έχουν υψηλές απαιτήσεις από το σύστημα ανάρτησης του αυτοκινήτου τους. Βασικό προτέρημα σε σχέση με ένα σετ ελατηρίων που συνδυάζεται ξεχωριστά με αμορτισέρ είναι ότι προσφέρουν ρυθμίσεις για τη σκληρότητα, το ύψος, αλλά και άλλες παραμέτρους που αφορούν στη γεωμετρία της ανάρτησης και επηρεάζουν το πάτημα του τροχού στο δρόμο. Έτσι, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που είναι εφοδιασμένο με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μπορεί να κάνει ξεχωριστές ρυθμίσεις για την άνετη κίνηση στην πόλη και διαφορετική ρύθμιση για γρήγορη οδήγηση σε πίστα.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ