Τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους θα πρέπει να έχουν πληρωθεί για να ολοκληρωθεί η ακινησία του αυτοκινήτου.

Εάν πάρετε μέσα στο φετινό έτος πίσω τις πινακίδες και θέσετε ξανά το αυτοκίνητο σε κυκλοφορία, τότε θα πληρώσετε αναλογικά τέλη κυκλοφορίας με βάση τους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Κατάθεση πινακίδων: Η διαδικασία

24790 Επισκέψεις στο άρθρο

Η κατάθεση των πινακίδων ενός αυτοκινήτου σε περίπτωση ακινησίας γίνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ, εκεί όπου μεταβαίνει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Αυτός, θα πρέπει να έχει μαζί του:
- Την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
- Τις πινακίδες κυκλοφορίας.
- Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του ΙΧ και στην εφορία (να φαίνεται ότι το αυτοκίνητο με τον συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας είναι δικό σας).
- Υπεύθυνη δήλωση ότι η ακινητοποίηση του οχήματος γίνεται σε κλειστό ιδιωτικό χώρο καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αυτού (συνήθως δεν ελέγχεται!).
- Αποδεικτικό ότι έχουν πληρωθεί τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Στην εφορία, θα σας ζητήσουν να συμπληρώσετε μια Δήλωση Προσωρινής Ακινησίας Οχήματος, με όλα τα στοιχεία. Σε περίπτωση που θελήσετε να επαναφέρετε σε κυκλοφορία το όχημα, τότε και με βάση τη σχετική τροπολογία, θα πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας αναλογικά με τους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς (31-12-2014), συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν από την άρση αυτής. Σημειώστε, ότι το μέτρο αυτό ισχύει μόνο για τη φετινή χρονιά, αφού ο νόμος προβλέπει κατά τα άλλα την πλήρη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας (+30 ευρώ για την έκδοση νέων πινακίδων, εάν πάρετε τις πινακίδες πίσω τον επόμενο χρόνο από αυτόν που τις καταθέσατε).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: AFTER SALES
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES