Πρωταρχικός στόχος της Toyota είναι η ενσωμάτωση του Safety Sense στο στάνταρ εξοπλισμό των μεγαλύτερων μοντέλων της κι έπειτα να ενσωματωθεί στο 70% της γκάμα της

Πως λειτουργεί το Toyota Safety Sense

4504 Επισκέψεις στο άρθρο

Extra «θωράκιση» για τα μοντέλα Toyota. H Toyota πρόσθεσε νέες τεχνολογίες ασφαλείας, οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή στα δημοφιλή μοντέλα της Aygo, Yaris, Auris και αλλά και στο Avensis.

Είναι γεγονός πως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ρίξει επιπλέον βάρος στο κομμάτι της εξέλιξης των συστημάτων ασφαλείας των μοντέλων τους. Ακόμα και μίνι αυτοκίνητα πόλης εφοδιάζονται με πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων τόσο ενεργητικής, όσο και παθητικής ασφάλειας.
Μια εξ αυτών η δημοφιλής Toyota, η οποία κάτω από την «ομπρέλα» του νέου πακέτου ασφαλείας Safety Sense, εντάσσει τα Aygo, Yaris, το ανανεωμένο Auris, καθώς και το νέο Avensis.

Τι εστί Safety Sense;

Η δέσμη τεχνολογιών Toyota Safety Sense (TSS) περιλαμβάνει αρχικά το σύστημα Pre-collision, το οποίο κάνει χρήση καμερών και ραντάρ. Μέσω αυτού, όταν το σύστημα εντοπίζει κίνδυνο σύγκρουσης, παρέχει στον οδηγό οπτικοακουστική προειδοποίηση. Αν αυτός δεν αντιδράσει, το σύστημα θα επέμβει στα φρένα, ακινητοποιώντας ή μειώνοντας την ταχύτητα του οχήματος για να ελαχιστοποιήσει την ένταση της σύγκρουσης. Επιπλέον, ενσωματώνει τα συστήματα Lane Departure Alert και Automatic High Beam. Το πρώτο σε προειδοποιεί όταν πας να ξεφύγεις από το ρεύμα κυκλοφορίας σου, ενώ το δεύτερο χρησιμοποιεί υψηλές και χαμηλές ακτίνες, προκειμένου να εντοπίσει αντίθετα ερχόμενα ή προπορευόμενα οχήματα.

Σε όλα τα παραπάνω η Toyota προσθέτει το βελτιωμένο σύστημα Intelligence Clearance Sonar, μέσω του οποίου εντοπίζονται αντικείμενα και πεζοί που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση, όπου και ειδοποιείται ανάλογα ο οδηγός. Επιπλέον θα υπάρχει το σύστημα Panoramic View Monitor. Για τη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος έχουν τοποθετηθεί τέσσερις κάμερες, μέσω των οποίων στην οθόνη της κονσόλας θα εμφανίζεται μια πανοραμική απεικόνιση του αυτοκινήτου από όλες τις γωνίες με κατοπτική εμφάνιση, ενώ ενσωματώνεται και σύστημα προειδοποίησης για όχημα στην «νεκρή» γωνία του καθρέπτη.

Τα μοντέλα της μικρομεσαίας και μεσαίας κατηγορίας (Corolla, Auris, Avensis) θα έχουν διαθέτουν και σύστημα διόρθωσης της πορείας του αυτοκινήτου σε περίπτωση απόκλισης από την λωρίδα κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Toyota, πρωταρχικός στόχος είναι να παρέχουν το συγκεκριμένο πακέτο στον στάνταρ εξοπλισμό στα μεγαλύτερα της μοντέλα και εν συνεχεία το Safety Sense να μπορεί να ενσωματωθεί στο 70% της γκάμας και έπειτα στην ανανεωμένη γενιά του RAV4, αλλά και στην νέα γενιά του Prius.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES