Το λιπαντικό ACEA C1, έχει την χαμηλότερη αναλογία σε SAPS σε σχέση με τα υπόλοιπα λιπαντικά κατηγορίας C και το μικρότερο ιξώδες.

Τα low SAPS λιπαντικά (χαμηλής περιεκτικότητας τέφρας)

38093 Επισκέψεις στο άρθρο

Αυτά τα λιπαντικά είναι τα πιο διαδεδομένα και έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι φιλικά με τα μοντέρνα συστήματα επεξεργασίας των καυσαερίων. Είναι κατάλληλα για επιβατικά αυτοκίνητα ή ελαφρά φορτηγά, για πετρελαιοκινητήρες ή βενζινοκινητήρες με φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου ή οξειδωτικό/τριοδικό καταλυτικό μετατροπέα. Τα λιπαντικά αυτής της κατηγορίας αυξάνουν, όπως είπαμε, τη διάρκεια ζωής του φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου ή και του οξειδωτικού/τριοδικού καταλυτικού μετατροπέα και βελτιώνουν την οικονομία καυσίμου του αυτοκινήτου. Όσο χαμηλότερη είναι η αναλογία SAPS, τόσο λιγότερα κατάλοιπα καύσης συσσωρεύονται στο φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου, με αποτέλεσμα αυξημένη διάρκεια ζωής του φίλτρου σωματιδίων.
Οι διαφορές μεταξύ των λιπαντικών C1, C2, C3 ή C4 αναγνωρίζονται από τον αριθμητικό τους προσδιορισμό.
Το λιπαντικό ACEA C1, έχει την χαμηλότερη αναλογία σε SAPS σε σχέση με τα υπόλοιπα λιπαντικά κατηγορίας C και το μικρότερο ιξώδες. Η διαφορά μεταξύ των λιπαντικών ACEA C2 και C3 είναι μόνο το ιξώδες HTHS (High Temperature High Shear - Υψηλή θερμοκρασία, Υψηλή Συνάφεια), ενώ η αναλογία SAPS είναι η ίδια. Όσο χαμηλότερο είναι το ιξώδες HTHS, τόσο χαμηλότερη θα είναι η τριβή, με αποτέλεσμα μια βελτιωμένη οικονομία καυσίμου του αυτοκινήτου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: AFTER SALES
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES