Αλλάζοντας μπουζί

Διαβάστηκε από 1884 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/3/2017

Η αλλαγή των μπουζί είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση από ότι ίσως κάποιοι φαντάζονται. Ας δούμε πως μπορεί να γίνει σε 4 απλά βήματα

 
Συνήθως σε κάθε κύλινδρο καύσης αντιστοιχεί και ένα μπουζί, το οποίο δέχεται υψηλής τάσης ρεύμα από τον πολλαπλασιαστή του αυτοκινήτου. Η λειτουργία του μπουζί είναι να παράγει ένα σπινθήρα, ο οποίος θα αναφλέγει το μείγμα αέρα-βενζίνης που εισέρχεται μέσα στον κύλινδρο, ώστε να γίνει καύση.

Πώς θα κερδίσω χρήματα;
Όταν έχουμε διανύσει τα χιλιόμετρα στα οποία ορίζει ο κατασκευαστής ότι χρειάζεται να γίνει αντικατάσταση των μπουζί, μπορούμε να απευθυνθούμε σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων με συνολικό κόστος περίπου 60 ευρώ ή να τα προμηθευτούμε από ένα κατάστημα ανταλλακτικών με κόστος 25 ευρώ και να τα δώσουμε στο συνεργείο για να γίνει η αντικατάσταση. Σε αυτή την τιμή θα πρέπει να προσθέσουμε και το κόστος της εργασίας του συνεργείου, το οποίο είναι περίπου 20 ευρώ.
Σε περίπτωση που διαθέτουμε λίγες γνώσεις και θέλουμε να κερδίσουμε και τα χρήματα της εργασίας που θα καταβάλουμε στο συνεργείο, μπορούμε να κάνουμε από μόνοι μας την τοποθέτηση των μπουζί, εξοικονομώντας ακόμα 20 ευρώ. 
Αυτό που θα χρειαστούμε είναι ένα «μπουζόκλειδο», ώστε να τα ξεβιδώσουμε από τον κινητήρα.

1. Ανοίγουμε το καπό του αυτοκινήτου και εντοπίζουμε στον κινητήρα τη θέση των μπουζί. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα μπουζοκαλώδια τραβώντας τα, τοποθετώντας τα σε ένα σημείο όπου δε θα εμποδίζουν τα χέρια κατά την αντικατάσταση.


2. Αφού βλέπουμε το άνω άκρο των μπουζί μέσα από τις οπές που υπάρχουν στον κινητήρα, τοποθετούμε το μπουζόκλειδο ώστε να τα ξεβιδώσουμε και να τα αφαιρέσουμε ένα - ένα.


3. Έπειτα, αφαιρούμε τα καινούρια μπουζί από τη συσκευασία τους και με τη βοήθεια του ειδικού κλειδιού τα τοποθετούμε στις θέσεις του κινητήρα. Τα σφίγγουμε με προσοχή, ώστε ο δακτύλιος που έχουν στη βάση τους να παραμορφωθεί, για να σφραγίσει το θάλαμο καύσης.


4. Τέλος, βάζουμε όλα τα καλώδια στη σωστή θέση ώστε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία. Δε θα πρέπει να αγχωνόμαστε για το αν θα τα συνδέσαμε σωστά, διότι το μήκος τους αλλά και η αρίθμηση που διαθέτουν θα μας βοηθήσουν.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αλλάζοντας μπουζί

Ο ειδικός στα ανταλλακτικά

Θέμα Ασφάλειας η καθαρή Ορατότητα το χειμώνα

Τι πρέπει να ελέγχω το χειμώνα

Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά με «εγγύηση» 30ετίας

Προετοιμαστείτε για τα χιόνια

Κάλυμμα τροχών για πρόσφυση στα χιόνια

Το αντιπαγωτικό που χειμώνες δεν φοβάται

Εκπαιδευτείτε στην τεχνολογία VW

Η APA Hellas επεκτείνεται και προτείνει νέα προϊόντα

Έχουμε και λέμε και... ελέγχουμε

Έτσι θα προστατέψεις την εξάτμισή σου το χειμώνα

Λιπαντικά υψηλής απόδοσης και οικονομίας

Καθαριστικά αυτοκινήτου για όλες τις χρήσεις

«Ισχυρό» λιπαντικό με αντιτριβικό στρώμα νανομορίων

Nέα σειρά αρωμάτων Feral σε Spray

Επώνυμα και εγγυημένα οικονομικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Λιπαντικά και χημικά προϊόντα σε μοναδική ποικιλία

Ζήτημα ασφάλειας η καθαρή ορατότητα

Οι κορυφαίες προτάσεις για κοτσαδόρους αυτοκινήτων

περισσότερα »