Ο πρόεδρος της ΕΕΜΑΑ επί έξι συναπτά έτη, κ. Χρήστος Μελανίδης.

Η ένωση εισαγωγέων μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων Αθηνών Πειραιώς και περιχώρων είναι μια πρωτοβάθμια επαγγελματική οργάνωση με έδρα στην Αθήνα και έτος ίδρυσης το 1979.

Οικονομικά και οικολογικά

35629 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγωγέων Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων (ΕΕΜΑΑ) κ. Μελανίδης Χρήστος, καταθέτει την άποψη του για τη σημασία και τη χρησιμότητα των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, δίνοντας και τις κατάλληλες συμβουλές προς το αγοραστικό κοινό.


Οι έμποροι μεταχειρισμένων ανταλλακτικών διαπίστωσαν έγκαιρα πριν από περίπου 55 χρόνια, το κενό που υπήρχε στην αγορά των ανταλλακτικών για την σωστή συντήρηση των αυτοκινήτων. Την ανάγκη της πολύ καλύτερης ποιότητας από τα ανταλλακτικά εμπορίου που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν και με το μικρότερο δυνατόν κόστος..

Τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν πάνω από 400 καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών στην Αθήνα, και πάνω από 1000 καταστήματα Πανελλαδικά. 

Όλα τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά που πωλούνται στην αγορά, είναι γνήσια, έχουν μηδενικό αποτύπωμα μόλυνσης στο περιβάλλον, καθώς είναι πλήρως ανακυκλωμένα αλλά και ανακυκλώσιμα.

Επιπλέον προσφέρουν στον πελάτη μεγάλο οικονομικό όφελος το οποίο κυμαίνεται έως και 300%, σε σχέση με τα καινούρια ανταλλακτικά. Με αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα ανταποκρίνονται άμεσα και ευέλικτα στις τάσεις της αγοράς, πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι ίσως η καλύτερη, οικονομικότερη καθώς και αξιόπιστη λύση για τους κατόχους αυτοκινήτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να επιτευχθεί ο σωστός και θεμιτός ανταγωνισμός στην αγορά, προς όφελος των καταναλωτών, της εθνικής οικονομίας, της απασχόλησης και των εμπόρων μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων. 

Πότε ιδρύθηκε η ΕΕΜΑΑ και πόσα μέλη διαθέτει;
Η ένωση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων δημιουργήθηκε το 1979, αυτή την στιγμή αριθμεί περί τα 280 μέλη σε Αθήνα Πειραιά και περίχωρα νομού Αττικής. Το site της ένωσης είναι www.eemaa.info και το mail επικοινωνίας το eemaa2009 @gmail.com.

Πόσο καιρό είστε Πρόεδρος της ΕΕΜΑΑ;
Διατελώ Πρόεδρος της ένωσης εδώ και έξι χρόνια. 

Τι πρέπει να ρωτάει και να ελέγχει όταν επισκέπτεται ο απλός καταναλωτής ένα κατάστημα ανταλλακτικών;
Ο καταναλωτής όταν επισκέπτεται ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών καλό θα είναι να προσέχει:
Πρώτον να είναι μέλος της ένωσης μας. Αυτό είναι εύκολα διακριτό καθώς όλα τα μέλη μας διαθέτουν μία ταμπέλα με το λογότυπό μας που αναγράφει την λέξη ΕΕΜΑΑ καθώς και το αριθμό μέλους. Αυτό δίνει στο καταναλωτή μία παραπάνω σιγουριά και αξιοπιστία σχετικά με την ποιότητα και την προέλευση των εμπορευμάτων καθώς και την εξυπηρέτηση. Δεύτερον θα πρέπει να είναι ενημερωμένος σχετικά με το ανταλλακτικό πού χρειάζεται, καθώς και με την αξία αγοράς του καινούργιου γνησίου ίδιου ανταλλακτικού, ώστε να είναι σε θέση να κάνει άμεση σύγκριση, συνυπολογίζοντας και την παλαιότητα του. 

Υπάρχει κάποιος χρόνος εγγύησης για τα ανταλλακτικά που εμπορεύεστε;
Όλα τα καταστήματα της ένωσης μας δίνουν εγγύηση καλής λειτουργίας του ανταλλακτικού πού εμπορεύονται. Σε περίπτωση μη καλής λειτουργίας, που οφείλεται στο ανταλλακτικό, το αντικαθιστούν άμεσα με άλλο. 
  
Πώς κυμαίνεται πλέον η αγοραστική ζήτηση; Οι πελάτες σας τι ζητάνε πλέον; Αντιλαμβάνονται πως τα ανταλλακτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφαλή οδηγική συμπεριφορά;
Η αγοραστική ζήτηση υπάρχει, μειωμένη, σύμφωνα με την όλη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Με την οικονομική κρίση είναι πολύ λίγα τα χρήματα πού περισσεύουν σε κάθε οικογένεια.

Αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής, έχετε δημιουργήσει ανταγωνιστικές προσφορές με σκοπό την προσέλκυση ακόμα περισσότερων πελατών;
Οι επιχειρήσεις μας αντιλαμβανόμενες τις οικονομικές δυσκολίες έχουμε δημιουργήσει ανταγωνιστικές τιμές με σκοπό με λιγότερα χρήματα να προμηθεύονται οι καταναλωτές ανταλλακτικά πρώτης τοποθέτησης γνήσια, φθηνά και αξιόπιστα για την ομαλή λειτουργία των αυτοκινήτων τους. Οι πελάτες γνωρίζουν ότι το μεταχειρισμένο γνήσιο ανταλλακτικό είναι μια ασφαλής, αξιόπιστη και οικονομική λύση, διατηρώντας παράλληλα σταθερή την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου τους. 

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά προσφέρουν στον πελάτη μεγάλο οικονομικό όφελος το οποίο κυμαίνεται έως και 300%, σε σχέση με τα καινούρια ανταλλακτικά.

Το μεταχειρισμένο γνήσιο ανταλλακτικό είναι μια ασφαλής, αξιόπιστη και οικονομική λύση, διατηρώντας σταθερή την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ