Συντηρούμε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου μας για να έχουμε πάντα τη μέγιστη απόδοση αλλά και να προλάβουμε πιθανές βλάβες.

Η συντήρηση του κλιματιστικού πέρα από οικονομικά οφέλη, σας απαλλάσσει και από δυσάρεστες συνθήκες οδήγησης.

Ένα βρώμικο φίλτρο δυσκολεύει τον αέρα να περάσει με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται γενικότερα το σύστημα με τη λειτουργία του, προκαλώντας βλάβες και αύξηση στην κατανάλωση του κινητήρα.

Κλιματισμός στο αυτοκίνητο

13051 Επισκέψεις στο άρθρο

Η συντήρηση του συστήματος κλιματισμού αποτελεί κομβικό σημείο για την σωστή λειτουργία του. Παράλληλα θα προλάβει τυχόν βλάβες, οι οποίες θα σας στοιχίσουν ακριβά για να τις διορθώσετε.

Σ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
RE-BATTERY A.E.

Πλέον έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση των καλοκαιρινών διακοπών. Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφερθεί πως η οδήγηση κάτω από συνθήκες έντονης ζέστης, εκτός από ενοχλητική, μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη, καθώς «αμβλύνει» τα αντανακλαστικά του οδηγού. Βέβαια, η ύπαρξη απλώς του κλιματιστικού δεν εξασφαλίζει την καλυτέρευση των συνθηκών οδήγησης, απαιτείται η αποδοτική λειτουργία του και για αυτό βασική προϋπόθεση αποτελεί η σωστή συντήρησή του. Aλλωστε ένα κακοσυντηρημένο κλιματιστικό είναι επιβλαβές και για την υγεία μας, ενώ σίγουρα θα προξενήσει και περεταίρω φθορές στο σύστημα κλιματισμού, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει και περισσότερα έξοδα για να το φτιάξεις.
 
Προσοχή! Ετήσια συντήρηση
Όπως όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου σας έτσι και το κλιματιστικό χρειάζεται την σωστή και τακτική του συντήρηση ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν διαφαίνεται κάποιο πρόβλημα. Η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση και ειδικά στην αρχή του καλοκαιριού, όπου και χρησιμοποιείται συχνότερα. Έτσι θα εντοπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες του συστήματος, οι οποίες και θα σας κοστίσουν ακριβότερα αν τις αμελήσετε, αλλά και θα εμποδίζουν τη λειτουργία του συστήματος.
 
Συντήρηση σημαίνει οικονομία
Τα συστήματα κλιματισμού αυτοκινήτου εφοδιάζονται με ειδικά φίλτρα, τα οποία βρίσκονται στο τμήμα της εισαγωγής του αέρα και ως βασικό στόχο έχουν να απαγορεύουν την εισχώρηση γύρης, σκόνης και άλλων ουσιών μέσα στην καμπίνα του οχήματος. Επίσης σε συνεργασία με τα  φίλτρα καμπίνας ενεργού άνθρακα προστατεύουν από τις πλέον καταστροφικές ουσίες, όπως επικίνδυνα αέρια (κάδμιο, βανάδιο, μόλυβδο, βενζίνη), καθώς και άσχημες οσμές καυσαερίων. Βέβαια με τον καιρό στα φίλτρα, αλλά και στους αγωγούς, δημιουργούνται συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων, μικροοργανισμών και μυκήτων, οι οποίοι ευθύνονται για πιθανές δυσάρεστες οσμές, ενώ μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους ή ακόμα και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου. 
 
Σε περίπτωση που το φίλτρο δεν αντικατασταθεί ο αέρας δυσκολεύεται να περάσει μέσα από το μπλοκαρισμένο από τους ρύπους φίλτρο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται το σύστημα με τη λειτουργία του, προκαλώντας του κάποια βλάβη, ενώ επίσης θα αυξηθεί παράλληλα και η κατανάλωση του κινητήρα. Παράλληλα αν κάποιος σωλήνας του συστήματος έχει κοπεί, θα χυθεί το ψυκτικό μέσον, μαζί με το λιπαντικό που διαθέτει, στο περιβάλλον, με συνέπεια ο κομπρέσσορας του κλιματισμού να μη λιπαίνεται και να προκληθεί σε αυτόν ανεπανόρθωτη βλάβη.

Η συντήρηση του κλιματιστικού πέρα από οικονομικά οφέλη, σας απαλλάσσει και από δυσάρεστες συνθήκες οδήγησης.

Η συντήρηση του κλιματιστικού πέρα από οικονομικά οφέλη, σας απαλλάσσει και από δυσάρεστες συνθήκες οδήγησης.

Kοινοποίησε το »

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Kοινοποίησε το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

  • ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΝΑΣ

    ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΝΑΣ

    Το συνεργείο ΚΑΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ με την εμπειρία των 35 χρόνων στο χώρο του αυτοκινήτου και την επισκευή-συντήρηση του είναι το πλέον κατάλληλο για να απευθυνθείτε. Εξειδικεύονται στα αυτοκίνητα TOYOTA  και DAIHATSU και επιπλέον αναλαμβάνουν το εγγυημένο service του air condition.
     2109958930 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ