Για να μην σας κοροϊδέψουν ποτέ τυχόν επιτήδειοι.

Ο ειδικός στα ανταλλακτικά

2665 Επισκέψεις στο άρθρο

Η αγορά ανταλλακτικών, πολλές φορές μπορεί να ακούγεται ως κάτι απλό, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Για να κάνει κανείς την κατάλληλη αγορά ενός προϊόντος, θα πρέπει να διαθέτει βασικές γνώσεις.

 

Τα φίλτρα, τα τακάκια, τα αμορτισέρ, τα ελαστικά, οι δισκόπλακες, τα σετ αμπραγιάζ και άλλα, είναι τα προϊόντα που πουλάνε περισσότερο. Τα ανταλλακτικά δηλαδή, για μέρη του αυτοκινήτου τα οποία φθείρονται περισσότερο κατά την οδήγηση, τις καιρικές συνθήκες, αλλά και το χρόνο.

Οι 5 βασικές κατηγορίες των ανταλλακτικών

Για να επιλέξετε τα κατάλληλα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν τεχνικό της εμπιστοσύνης σας. Καλό θα είναι πάντως, να γνωρίζετε και οι ίδιοι κάποιες σημαντικές πληροφορίες πριν την αγορά, όπως τις πέντε βασικές κατηγορίες των ανταλλακτικών:
Γνήσια ανταλλακτικά. Πρόκειται για τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούν οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες και μάλιστα, φέρουν το σήμα τους στη συσκευασία. Τα κατασκευάζουν οι κορυφαίοι κατασκευαστές, με τους οποίους συνεργάζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες. 
Ανταλλακτικά OEM. Είναι τα αυθεντικά ανταλλακτικά του αυτοκινήτου σας, όπως μαρτυρά και το όνομά τους (ΟΕΜ: Original Equipment Manufacturers) και είναι ακριβώς τα ίδια με τα γνήσια, μόνο που αλλάζει το σήμα στις συσκευασίες, καθώς αντί για της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχουν αυτό του αρχικού κατασκευαστή. 
Aftermarket ανταλλακτικά. Τα ανταλλακτικά αυτά είναι αντίστοιχης ποιότητας με τα γνήσια και τα OEM, ενώ έχουν και πιο χαμηλές τιμές, καθώς κατασκευάζονται από επώνυμες εταιρείες οι οποίες όμως δεν συνεργάζονται άμεσα με τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Aνταλλακτικά ανακατασκευής (rebuild ή remanufactured). Ακόμη και οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετασκευάζουν ανταλλακτικά αυτοκινήτων που έχουν χρησιμοποιηθεί, λειτουργώντας τα στη συνέχεια, σαν να είναι καινούρια. Είναι υποχρεωτικό όμως, να αναφέρεται κάτι τέτοιο στην συσκευασία τους, ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προϊόντα ανακατασκευής.
Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά
Είναι συνήθως πολύ πιο οικονομικά και η επιλογή τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία του αυτοκινήτου στο οποίο θα τα χρησιμοποιήσετε.
Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και πότε να τα επιλέξω

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και επομένως είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι πιθανό να κοστίζουν ακόμη και 60% φθηνότερα.

Το πόσο συμφέρει η αγορά ενός ανταλλακτικού όμως, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος ή το κόστος του ανταλλακτικού, αλλά και η ευκολία στην εύρεσή του.
Με τα νέα οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα, η επιλογή μεταχειρισμένων ανταλλακτικών για τη συντήρηση του αυτοκινήτου, είναι ιδιαίτερα ελκυστική, καθώς πρόκειται συνήθως για πολύ πιο οικονομικές λύσεις. Και η αλήθεια είναι ότι η εξοικονόμηση μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη, αλλά πριν καταφύγουμε στη λύση των μεταχειρισμένων, θα πρέπει να προσέξουμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Ειδικά όταν πρόκειται για ανταλλακτικά που αφορούν μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου μας.
Τι ΠΡΕΠΕΙ να προσέξετε:
  • Το ανταλλακτικό που θα αγοράσετε, πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και έχει το ίδιο νούμερο.
  • Έχει συντηρηθεί και αποθηκευθεί σωστά, χωρίς αλλοίωση από καιρικές ή άλλες συνθήκες.
  • Υπάρχει εγγύηση αγοράς που προστατεύει από μια πιθανή αστοχία του ανταλλακτικού, αλλά και ποια είναι
  • Η προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται δηλαδή για ανακατασκευασμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.
Αγορά ανταλλακτικών μέσω e-shop
Σήμερα, ο πιο εύκολος τρόπος για να αγοράσετε ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας, ειδικά μεταχειρισμένα, είναι μέσω των λεγόμενων e-shop. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό και το ίδιο ισχύει για την κατηγορία των ανταλλακτικών, καθώς υπάρχει μία μεγάλη γκάμα επιλογών. Πρόκειται μάλιστα για μία λύση που προσφέρει ευκολία στους καταναλωτές, αλλά και ασφάλεια, αφού υπάρχουν και ηλεκτρονικά καταστήματα, κορυφαίων εμπόρων ανταλλακτικών, οι οποίοι προσφέρουν όλες τις σχετικές εγγυήσεις για τα προϊόντα τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

  • ΠΕΛΕΚΟΣ ΝΙΚΟΣ& ΣΙΑ Ο.Ε.

    ΠΕΛΕΚΟΣ ΝΙΚΟΣ& ΣΙΑ Ο.Ε.

    Στο κατάστημα του κ. Πελεκού θα βρείτε όλα ψάχνεται για το αυτοκίνητο. Αναλώσιμα - Αξεσουάρ - Εργαλεία - Ανταλλακτικά, όλα ποιοτικά και σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.
     2286083314 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PAN-CAR

    PAN-CAR

    H εταιρεία PAN-CAR βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1973. Ύστερα από 40 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας, σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένα ιδιόκτητο χώρο, με άρτια εκπαιδευμένο  προσωπικό, η PANCAR συνεχίζει να αναπτύσσεται.

     2102914326 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
     2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PERAMAX

    PERAMAX

    Η ΠΕΡΑΜΑΞ Α.Ε διαθέτει παιδικά καθίσματα της Britax-Romer, τα οποία έχουν τεχνολογία ISOFIX και μία πλήρη συλλογή από προϊόντα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας, ανεξαρτήτως τύπου αυτοκινήτου.
      210 2474638 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    Η ιστορία της εταιρείας Νιφούδης Αuto Μoto Αccessories, ξεκινά το 1970 στην οδό Καλλιρρόης 67 στο Νέο Κόσμο, με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος κατασκευής, και τοποθέτησης σχαρών αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Τα 50 χρόνια του ονόματος Νιφούδη στον χώρο, είναι η καλύτερη εγγύηση για τα προϊόντα και την εξυπηρέτησή τους.
     210-9224792 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • V - KOOL ATHENS

    V - KOOL ATHENS

    Θα τις βρείτε στην V - KOOL ATHENS! Οι μεμβράνες της έχουν τοποθετηθεί σε περισσότερα από 20 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως και την εμπιστεύονται κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι Mercedes Benz, BMW, Audi, Volvo, Volkswagen, Opel, Renault και Citroen.
     2109637730 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Ζαμπάτης

    Ζαμπάτης

    Η εταιρεία Ζαμπάτης διαθέτει υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως κρύσταλλα παρμπρίζ και αντηλιακές μεμβράνες για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων, στις ανταγωνιστικότερες τιμές. Οι εγγυημένες τοποθετήσεις των προϊόντων μας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμα και για τις υψηλότερες απαιτήσεις.
     2108321238 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

    ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

    Μεγάλη γκάμα προϊόντων για το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Αεροτομές, προβολείς, μπαγκαζιέρες και ό,τι άλλο χρειαστείτε σε χαμηλές τιμές.

     2109241721 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ