Για την κατηγορία των αυτοκινήτων που είναι εκτός εγγύησης, υπάρχουν διάφορες επιλογές που αφορούν τη συντήρησή τους. Μεταξύ αυτών και η επιλογή ανταλλακτικών.

Πως να μειώσετε 30% τα έξοδα για ανταλλακτικά

21119 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο περιορισμός του κόστους χρήσης και συντήρησης αποτελεί σημαντικό μέλημα των ιδιοκτητών ΙΧ σήμερα. Δείτε πως μπορείτε να κερδίσετε έως και 30%.

 
Ο περιορισμός του κόστους χρήσης του αυτοκινήτου αποτελεί κύριο μέλημα των ιδιοκτητών οχημάτων, ειδικά όταν πρόκειται για παλαιότερα οχήματα, που βρίσκονται εκτός εργοστασιακής εγγύησης. Για αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων, η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στον περιορισμό των εξόδων συντήρησης ή επισκευής βλαβών. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις (δηλαδή για παλαιά οχήματα που βρίσκονται εκτός εγγύησης), η επιλογή ανταλλακτικών από το ελεύθερο εμπόριο αποτελεί μια αρκετά συμφέρουσα πρακτική. Που μπορούμε όμως να βρούμε ανταλλακτικά που, εκτός από χαμηλό κόστος, θα μας εξασφαλίσουν και την απαραίτητη αξιοπιστία; Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθούμε να απαντήσουμε παρακάτω.

Σε ποια σημεία θα πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή
Το ελεύθερο εμπόριο ανταλλακτικών σας δίνει τη δυνατότητα επιλογής γνήσιων ανταλλακτικών ή εφάμιλλης ποιότητας (τα γνωστά σε όλους μας ιμιτασιόν). Ειδικά για την τελευταία, όπου το χαμηλότερο κόστος τους αποτελεί έναν αρκετά δελεαστικό παράγοντα, θα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να καλύπτουν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Και αυτό γιατί, στην αγορά κυκλοφορούν και ανταλλακτικά αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης που είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου μας.
Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχέουμε τα ανταλλακτικά φανοποιείας, με εκείνα που απαρτίζουν τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου μας, καθώς στην πρώτη περίπτωση, δεν επηρεάζεται η αξιοπιστία του αυτοκινήτου μας.

Η αγορά των ανταλλακτικών
Πολυάριθμα είναι τα καταστήματα όπου μπορεί να βρει κάποιος ανταλλακτικά αυτοκινήτων (καινούργια, μεταχειρισμένα, γνήσια, ιμιτασιόν κτλ.), αφού η συγκεκριμένη αγορά περιλαμβάνει αρκετές επιλογές. Ωστόσο, η καλή συντήρηση του οχήματός μας (ακόμη και όταν είναι σχετικά παλαιότερο), προϋποθέτει τη σωστή επιλογή ανταλλακτικών. Επομένως, στην περίπτωση που επιλέξετε σκόπιμα κάποιον ανεξάρτητο επισκευαστή, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία και στην επιλογή των ανταλλακτικών. Ειδικά για αυτόν τον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα, είναι καλό να επιλέγετε κάποιο σημείο πώλησης ανταλλακτικών που ανήκει στον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Εμπόρων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων (ΣΕΕΑΑ). Τα καταστήματα-μέλη του Συνδέσμου- αποτελούν τον μοναδικό επίσημο φορέα στο ελεύθερο εμπόριο των ανταλλακτικών.
Όπως τονίζεται από τους υπεύθυνους του Συνδέσμου, το συγκεκριμένο δίκτυο διαθέτει ανταλλακτικά γνήσια ή εφάμιλλης ποιότητας που καλύπτουν σε κάθε περίπτωση τις προδιαγραφές του κάθε κατασκευαστή, για όλους όσοι διαθέτουν σχετικά παλαιά οχήματα που βρίσκονται εκτός της εργοστασιακής εγγύησης. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε τη μακροζωία του κινητήρα, αλλά και γενικότερα την αξιοπιστία του οχήματός σας.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ