Οι κουτσουλιές των πτηνών όταν μείνουν για αρκετό καιρό, καθαρίζονται πολύ δύσκολα από το χρώμα του αυτοκινήτου.

Ένα στουπί ποτισμένο καλά με βενζίνη έχει τη δυνατότητα να αλλοιώσει τη σύνθεση, ακόμη και υλικών όπως η μπογιά, όταν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Το κέρωμα προστατεύει το χρώμα του αυτοκινήτου μας.

Αν μετά τη διαδικασία καθαρισμού το χρώμα είναι θολό χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν γυαλίσματος.

Kαθαρισμός λεκέ

22437 Επισκέψεις στο άρθρο

Λεκέδες από κουτσουλιές, μπογιά ή ασβέστη, συχνά όταν μείνουν για αρκετό καιρό, καθαρίζονται πολύ δύσκολα από το χρώμα του αυτοκινήτου. Ας δούμε πως αφαιρούνται.

 
Λεκέδες από κουτσουλιές, μπογιά ή ασβέστη, συχνά όταν μείνουν για αρκετό καιρό, καθαρίζονται πολύ δύσκολα από το χρώμα του αυτοκινήτου. Για την αφαίρεσή τους σε πρώτη φάση, περάστε με ένα μαλακό σφουγγάρι, καλά βρεγμένο, το λεκέ. Φροντίστε η επιφάνεια στο σφουγγάρι να μην είναι τραχιά, για να μη γδάρετε το χρώμα. Το νερό, σε κάθε περίπτωση, θα μαλακώσει το λεκέ. Επιμείνετε για αρκετή ώρα, ώστε το νερό να απορροφηθεί.
 
Προσοχή στο χρώμα
Εφόσον τελικά ο λεκές απομακρυνθεί, πιθανόν να διαπιστώσετε ότι το χρώμα στην περιοχή αυτή έχει χάσει τη γυαλάδα του. Αυτό προκαλείται από το γεγονός, ότι ο λεκές εισχώρησε στο χρώμα και άφησε ίχνη. Στο τέλος, λοιπόν, καθαρίστε καλά με καθαρό νερό την επιφάνεια και περάστε την με ένα από τα πολλά προϊόντα εξωτερικής φροντίδας του αυτοκινήτου. Αν δείτε πως το χρώμα έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα, τότε ίσως θα πρέπει να προχωρήσετε σε γυάλισμα και κέρωμα.
 
Τι είναι το γυάλισμα- κέρωμα;
To κέρωμα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ειδικό προϊόν, που τοποθετείται μετά το γυάλισμα του αυτοκινήτου και περιέχει λειαντικά στοιχεία, φυσικό κερί, λάδια και -ανάλογα με τον κατασκευαστή- προσφέρει προστασία UV για τον ήλιο. Το κερί δημιουργεί ουσιαστικά ένα φιλμ προστασίας του αμαξώματος από τον ήλιο, τα άλατα και τους βιομηχανικούς ρύπους. Το κερί χρησιμοποιείται από τις αντιπροσωπείες πριν την παράδοση του αυτοκινήτου στον αγοραστή, αλλά με το πέρασμα του χρόνου χάνει τις προστατευτικές του ιδιότητες.
To γυάλισμα είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη επαναφορά του χρώματος στην αρχική του κατάσταση και γίνεται με τον κατάλληλο συνδυασμό αλοιφών, σφουγγαριών/πανιών και μηχανημάτων. Η αλοιφή καθαρίζει την επιφάνεια του χρώματος από «ξένα» σώματα και εισχωρεί στους πόρους του, καθαρίζοντάς τους. 
 
Πόσο κοστίζει και πόσος χρόνος απαιτείται;
Στην αγορά υπάρχουν εταιρείες, που χρησιμοποιούν τη μέθοδο του γυαλίσματος-κερώματος, έτσι ώστε το χρώμα να ξαναβρεί τη ζωντάνια του. Αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν εγκεκριμένα προϊόντα για την προστασία του χρώματος και υπόσχονται θετικά αποτελέσματα. Φυσικά, όσο πιο ταλαιπωρημένο είναι το χρώμα, τόσο πιο δύσκολα επανέρχεται κοντά στην αρχική του κατάσταση. Για να γυαλίσετε ή να κερώσετε το αυτοκίνητό σας, χρειάζεται συνήθως πρώτα να κλείσετε ραντεβού σε μία από τις εταιρείες που υπάρχουν στην αγορά. Συνήθως η όλη διαδικασία (και γυάλισμα και κέρωμα) διαρκεί από 4 ώρες και πάνω (ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου και το βαθμό φθοράς του χρώματος), αφού χρειάζεται και χρόνος αναμονής για να ενεργήσει η αλοιφή. Το κόστος ξεκινά από τα 80 ευρώ και εξαρτάται κι εκείνο από το βαθμό φθοράς και το αυτοκίνητο, όπως και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται.
 
Με απλή βενζίνη
Την ουσιαστική λύση θα σας την δώσει ένα στουπί ποτισμένο καλά με βενζίνη. Φυσικά, δεν προτείνουμε να κάψετε το αυτοκίνητο, αλλά να τρίψετε το λεκέ με το στουπί. Τα συστατικά της βενζίνης είναι αρκετά ισχυρά και έχουν τη δυνατότητα να αλλοιώσουν τη σύνθεση, ακόμη και υλικών όπως η μπογιά, όταν έρθουν σε επαφή. Μάλιστα, κουτσουλιά από πουλιά θα καθαριστεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές, μέχρι να φτάσετε σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Στην πορεία όμως θα βλέπετε, ότι ο λεκές αρχίζει και διασπάται. Αν, παρ όλα αυτά, η επιφάνεια δεν καθαρίζει, τότε μάλλον πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • δωρος

    μαθαμε να το πλενουμε να το γυαλιζουμε με τον σωστο τροπο και να το προφυλασουμε απο καιρικες συνθηκες και οταν πας να το παρεις απο εκει που το παρκαρισες το βλεπεις χτυπημενο η γρατσουνισμενο και μετα σκεφτεσαι αξιζει να τα κανεις ολα τα παραπανω

      20

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΒΑΦΕΣ - ΧΡΩΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

  • RS NANOTECHNOLOGY

    RS NANOTECHNOLOGY

    Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
     210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • HB BODY

    HB BODY

    Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
     2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Akzo Nobel

    Akzo Nobel

    Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
     2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • GOLDEN CARE

    GOLDEN CARE

    Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
     2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SMALTOLIN S.A.

    SMALTOLIN S.A.

    Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
     210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ