Το υγραέριο αποτελείται από ένα μείγμα προπανίου (C3H8) και βουτανίου (C4H10).

Φθηνά χιλιόμετρα με LPG

22857 Επισκέψεις στο άρθρο

Διανύστε τα φθηνότερα χιλιόμετρα των τελευταίων ετών - «Ανακουφίστε» τον ετήσιο προϋπολογισμό σας, επιλέγοντας υγραέριο, ως καύσιμο κίνησης.

coral gas
MASTER DIRECT
Τα νέα δεδομένα στην αγορά των καυσίμων και συγκεκριμένα του υγραερίου, έχουν δημιουργήσει μια τεράστια μια ευκαιρία, για πραγματικά μεγάλη οικονομία στους οδηγούς. Με την τιμή του υγραερίου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, ακόμα και κάποιος που διανύει λίγα χιλιόμετρα μπορεί να εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ πλέον. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο κέρδος που μπορείτε να το διαθέσετε κάπου αλλού…
Παρακάτω αναφερόμαστε σε όλα τα πλεονεκτήματα που έχει για την τσέπη σας η τοποθέτηση ενός κιτ υγραερίου, αλλά και στα οφέλη της επιλογής του και στους υπόλοιπους τομείς, καταρρίπτοντας συγχρόνως οποιαδήποτε αμφιβολία σε ζητήματα ασφαλείας. 

Το υγραέριο ως καύσιμο
Το υγραέριο ή LPG (Liquified Petroleum Gas), όπως είναι ευρέως διαδεδομένο, αποτελείται από ένα μείγμα προπανίου (C3H8) και βουτανίου (C4H10), τα χημικά χαρακτηριστικά των οποίων δίνουν στα αυτοκίνητα καλές επιδόσεις σε όρους ισχύος, ελαστικότητας και λειτουργίας του κινητήρα. Καίγονται χωρίς να αφήνουν στον κινητήρα κατάλοιπα που είναι υπεύθυνα για πρόωρες φθορές, επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής των αναφλεκτήρων, των βαλβίδων και των εμβόλων και διατηρούν αναλλοίωτες τις ιδιότητες του λιπαντικού του κινητήρα.
Η αναλογία των αερίων αυτών στο μείγμα του υγραερίου, διαφέρει από χώρα σε χώρα, αλλά συνήθως το προπάνιο αποτελεί το 80 με 95% του μείγματος υγραερίου. Δύο είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να παραχθεί το υγραέριο: ως απόσταγμα από την διύλιση του αργού πετρελαίου και ως παραπροϊόν της εξόρυξης από κοιτάσματα αερίου μαζί με φυσικό αέριο.
 
Σύμφωνα με την τροπολογία που ισχύει πλέον, τα αυτοκίνητα που φέρουν σύστημα LPG δεν θα επιβαρύνονται με τέλος 75 ευρώ μετατροπής της άδειας κυκλοφορίας (ό,τι ακριβώς συμβαίνει και για τα οχήματα στα οποία εγκαθίσταται φυσικό αέριο, CNG).

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)