Τα πλεονεκτήματα χρήσης φυσικού αερίου πολλαπλασιάζονται στην περίπτωση επαγγελματικών στόλων δεδομένου ότι συνεπάγονται μειωμένο κόστος και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

Το φυσικό αέριο είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο μεταξύ των μη ανανεώσιμων καυσίμων και καλύπτει τα αυστηρότερα πρότυπα κρατικών και μη φορέων και οργανισμών.

Μέσα στο 2015 αναμένεται αισθητή αύξηση των πρατηρίων FISIKON σε όλη την Ελλάδα.

Η μέση κατανάλωση του ταξί Mercedes-Benz E-Class NGT ορίζεται στα 4,3 kg/100 χλμ.

Το κόστος κίνησης για το Fiat Panda 0,9 TwinAir Natural Power είναι εντυπωσιακά χαμηλό με μόλις 2,4 ευρώ για κάθε 100 χλμ! Στην πράξη μπορεί κάποιος να κάνει το Αθήνα-Λαμία-Αθήνα με κάτι λιγότερα από 10 ευρώ…

Η Skoda Octavia 1,4 ΤSI G-TEC έχει αυτονομία 1.330 χλμ. και κυρίως απαιτεί μόλις 2,7 ευρώ για κάθε 100 χλμ.

Φυσικό αέριο για οικονομία και οικολογία

7955 Επισκέψεις στο άρθρο

Το φυσικό αέριο για την κίνηση οχημάτων διεισδύει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας. Και όχι άδικα μιας και η χρήση του εξασφαλίζει οικονομία, που ξεπερνά τα 1.200 ευρώ ετησίως σε πολλές περιπτώσεις, αλλά και «πράσινες» μετακινήσεις με χαμηλή περιβαλλοντική επιβάρυνση.

 
Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές διεθνώς «ψηφίζουν» οικονομία και οικολογία, και για αυτό παρουσιάζουν την εκδοχή φυσικού αερίου πολλών μοντέλων τους. Ανάμεσά τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες Citroen, Fiat, Honda, Mercedes, Peugeot, Renault, Toyota και Volvo που έχουν λανσάρει εργοστασιακά οχήματα φυσικού αερίου. Στην ελληνική αγορά, τέτοια ΙΧ οχήματα διαθέτουν οι Fiat, Lancia, Mercedes, Opel, SEAT, Skoda και Volkswagen. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)