Μετά τη μετατροπή, για να βεβαιωθείτε ότι όλα βαίνουν καλώς, πηγαίνετε για έναν οπτικό έλεγχο, αφού συμπληρώσετε την πρώτη χιλιάδα χιλιομέτρων.

Μην ξεχάσετε το service πριν τις διακοπές

13410 Επισκέψεις στο άρθρο

Πριν φύγετε για τις διακοπές λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ξεχάσει το απαραίτητο service για το αυτοκίνητό σας. Στα υγραεριοκίνητα άλλωστε, ισχύει ό,τι και στα οχήματα πετρελαίου ή βενζίνης, πρέπει δηλαδή, να υπόκεινται κανονικά στα προγραμματισμένα service, που ορίζει ο κατασκευαστής του. Τα πιο συνηθισμένα διαστήματα συντήρησης, ανάλογα με τον κατασκευαστή, κυμαίνονται ανάμεσα στα 10.000, 15.000 και 20.000 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες εργασίες συντήρησης για το εκάστοτε εξ αυτών, καθώς και συγκεκριμένα αναλώσιμα που πρέπει να αντικαθίστανται όταν τελειώνει ο «κύκλος ζωής» τους.

Πρώτος έλεγχος στα 1.000 χλμ.
Με δεδομένο ότι το αυτοκίνητό σας έχει υποστεί μια μετατροπή στον κινητήρα του, καλό θα είναι να τσεκάρετε ότι όλα βαίνουν καλώς, μετά τη πρώτη χιλιάδα χιλιομέτρων που θα «γράψει» το κοντέρ σας. Κάντε λοιπόν, έναν προληπτικό οπτικό έλεγχο, ο οποίος και θα περιλαμβάνει: 
- Επιθεώρηση των μηχανικών και ηλεκτρικών μερών του συστήματος. 
- Έλεγχο διαρροών υγραερίου ή αντιψυκτικού υγρού του κυκλώματος ψύξης του κινητήρα.
- Έλεγχο παραμέτρων (βενζίνης – αερίου) με τη χρήση Η/Υ, καθώς και έλεγχο των παρελκόμενων μερών του συστήματος.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)