Mε τη βενζίνη να κοστίζει αυτή τη στιγμή περίπου 1,42 ευρώ ανά λίτρο και το υγραέριο να έχει μέση τιμή πώλησης τα 0,65 ευρώ ανά λίτρο, η διαφορά είναι τεράστια και στην τσέπη.

Ψάχνεις να κόψεις έξοδα; Βάλε LPG!

20624 Επισκέψεις στο άρθρο

Με την καινούργια σεζόν να βρίσκεται προ των πυλών, μπορείτε να περιορίσετε τα πάγια έξοδά σας για όλο το χρόνο, επιλέγοντας τη λύση της υγραεριοκίνησης και τα πολλαπλά της οφέλη.

 
Οι διακοπές έφθασαν στο τέλος τους για τους περισσότερους από εμάς και τη σειρά τους παίρνουν τα σχέδια για τη νέα χρονιά που έρχεται, η οποία στην Ελλάδα, συνεχίζει να φαίνεται δυσοίωνη, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Οι περισσότεροι είμαστε αναγκασμένοι να περιορίσουμε με κάθε τρόπο τα πάγια έξοδα, ώστε να αυξηθεί το διαθέσιμο budget σε βάθος χρόνου και στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται διαρκώς λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Η πιο δοκιμασμένη όμως, αυτή τη στιγμή, παραμένει η «στροφή» στην υγραεριοκίνηση.
Τα χρήματα που ξοδεύει κάθε οδηγός για βενζίνες αντιστοιχούν σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό τόσο σε ετήσια βάση, όσο και μηνιαίως, γεγονός που μεγεθύνει ακόμη περισσότερο την αξία της εγκατάστασης ενός συστήματος υγραεριοκίνησης, στο αυτοκίνητό μας. Κι αυτό γιατί με τη βενζίνη να κοστίζει αυτή τη στιγμή περίπου 1,42 ευρώ ανά λίτρο και το υγραέριο να έχει μέση τιμή πώλησης τα 0,65 ευρώ ανά λίτρο, η διαφορά είναι τεράστια και αποδεικνύεται τέτοια και στην τσέπη μας.

Το ίδιο θα ισχύει μάλιστα, ακόμη και μετά την επικείμενη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την πρώτη ημέρα του 2017 (αλλά φημολογείται ότι μπορεί να ισχύσει και νωρίτερα). Στο υγραέριο εκτιμάται ότι η αύξηση της τιμής θα φθάσει τα 100 ευρώ ανά τόνο, με την επιπλέον επιβάρυνση για τον καταναλωτή να υπολογίζεται περίπου στα 8 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο. Επομένως, η «ψαλίδα» σε σχέση με τη βενζίνη, θα μικρύνει μεν, αλλά μόνο σε οριακά επίπεδα, με την εξοικονόμηση χρημάτων να διαμορφώνεται στο 41-42%, από περίπου 45% που είναι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, αν αυτή η αύξηση εφαρμοζόταν σήμερα, η τιμή βενζίνης θα ανέβαινε από τα 1,42 ευρώ ανά λίτρο, στα 1,455 ευρώ ανά λίτρο, την ώρα που το υγραέριο, θα στοίχιζε 0,73 ευρώ ανά λίτρο, από 0,65 ευρώ σήμερα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)