Αν το σύστημα που έχετε επιλέξει λειτουργεί με λαδιέρα, τότε θα πρέπει να ελέγχετε τη στάθμη του υγρού εντός της και να κάνετε την απαραίτητη πλήρωση υγρού.

SOS η συντήρηση και στο LPG

20627 Επισκέψεις στο άρθρο

H συντήρηση του συστήματος υγραεριοκίνησης θεωρείται από τους ειδικούς, σχεδόν εξίσου σημαντική με την ποιότητα του κιτ και την ορθότητα της εγκατάστασης και μάλιστα καθορίζει εν πολλοίς, το βαθμό απόδοσης του κινητήρα και άρα την τελική οικονομία που θα παρέχει στον ιδιοκτήτη του οχήματος. Καλό θα είναι λοιπόν να απευθύνεστε κανονικά στα συνεργεία για τη συντήρησή του, αλλά και να γνωρίζεται κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες γύρω από αυτή.
Καταρχάς, κάθε 10.000-15.000 χλμ πρέπει να γίνεται αλλαγή φίλτρων, έλεγχος διαρροών, διαγνωστικός έλεγχος, αντικατάσταση φθαρμένων στοιχείων, ενώ ενδείκνυται και η πλήρωση συστατικού προστασίας βαλβίδων. Επιπλέον, οι κλασσικού τύπου ηλεκτροβαλβίδες στα lpg και cng μπεκ, χαλούν πολύ πιο γρήγορα και χάνουν την απόδοση τους. Για να μην δημιουργήσουν προβλήματα και στην λειτουργία του κινητήρα λοιπόν, θα πρέπει να επισκευάζονται με εδικό κιτ επισκευής και μικρομέτρηση.
Επίσης, αν ακούγεται έντονος θόρυβος από τα χτυπήματα των μικρών πιστονιών που εσωκλείονται στην μπεκιέρα, είναι ένδειξη για πρόβλημα στα μπεκ, ενώ αν το σύστημα που έχετε επιλέξει λειτουργεί με λαδιέρα (εξασφαλίζει τη λίπανση των βαλβίδων), τότε θα πρέπει να ελέγχεται η στάθμη του υγρού εντός της και να γίνεται η απαραίτητη πλήρωση υγρού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)