Τα οφέλη και η συμβολή του φυσικού αερίου
Τα οφέλη και η συμβολή του φυσικού αερίου
  • Τα οφέλη και η συμβολή του φυσικού αερίου
  • Τα οφέλη και η συμβολή του φυσικού αερίου

Τα οφέλη και η συμβολή του φυσικού αερίου

7194 Επισκέψεις στο άρθρο

Η χρήση του φυσικού αερίου επιδρά θετικά στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στην οικονομία καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι κλάδοι των μεταφορών και καυσίμων επωφελούνται από την χρήση του.

coral gas
MASTER DIRECT

Η εναρμόνιση του εθνικού θεσμικού πλαισίου με τις ευρωπαϊκές οδηγίες δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, θέσεις εργασίας, καθιστά φθηνότερα τα αγαθά και τις υπηρεσίες (λόγω μείωσης του κόστους μεταφορών) ενώ στον τομέα εξυπηρέτησης οχημάτων επιτρέπει στα υφιστάμενα πρατήρια υγρών καυσίμων να μετατρέπονται σε σταθμούς παροχής καυσίμων και ενέργειας και στα συνεργεία και ΚΤΕΟ να επεκτείνουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους. 

Κοινοποίησέ το »


Η χρήση του φυσικού αερίου επιφέρει αλυσιδωτές θετικές επιδράσεις για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία καθώς επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακος για τις επιχειρήσεις που κινούν τους εμπορικούς τους στόλους με φυσικό αέριο ενώ οι ιδιώτες οδηγοί επιτυγχάνουν εξοικονόμηση κόστους ενώ αναπτύσσουν φιλοπεριβαλλοντική δράση χρησιμοποιώντας το «πράσινο» καύσιμο. 

Σύμφωνα με τον κ. Δ.Σαμαρά, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε, όλοι οι εμπλεκόμενοι κλάδοι των μεταφορών και καυσίμων επωφελούνται από την χρήση εναλλακτικών καυσίμων: 

Πρατηριούχοι – έμποροι καυσίμων
με την δυνατότητα παροχής κάθε τύπου καυσίμου από όλα τα πρατήρια και την αυξανόμενη διείσδυση του CNG και της επέκτασης του δικτύου ανεφοδιασμού φυσικού αερίου κίνησης, αναπτύσσεται ένας νέος επιχειρηματικός τομέας ο οποίος καλείται να εξυπηρετήσει μικρούς και μεγάλους καταναλωτές (βιομηχανίες, ξενοδοχεία κλπ) που αναζητούν να καλύψουν τις ανάγκες κίνησης ή θέρμανσης με τη χρήση φυσικού αερίου. 

Τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής οχημάτων
Έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να αυξήσουν τον τζίρο τους καθώς διευρύνεται το πελατολόγιο τους. Όπως αναφέρει: «Το σύγχρονο συνεργείο απευθύνεται σε μεγάλο πελατολόγιο - σε οποιοδήποτε όχημα κυκλοφορεί σήμερα και θα μετατραπεί στο μέλλον και μπορεί να εξυπηρετεί τα βενζινοκίνητα και μέχρι τέλος του έτους και τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα (οι μετατροπές αποτελούν πλέον μια θεσμοθετημένη διαδικασία και το κόστος δεν ξεπερνά τις 2000¤ - 2200¤).

Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ
Αναλαμβάνουν τον τεχνικό έλεγχο που απαιτείται μετά τη μετατροπή του συμβατικού καθώς και τους περιοδικούς τεχνικούς ελέγχους, επεκτείνοντας με αυτό τον τρόπο τις δραστηριότητές τους (και τις δυνατότητες αύξησης του τζίρου τους). 

Οι επιχειρήσεις εμπορευματικών μεταφορών
Προσφέρουν ανταγωνιστικές υπηρεσίες έναντι των συμβατικών στόλων καθώς μειώνεται το κόστος μεταφοράς (και αυξάνεται το κέρδος τους). Όσον αφορά στην μετατροπή των επαγγελματικών οχημάτων, η απόσβεσή της γίνεται μέσα σε έναν περίπου χρόνο. Προς την ίδια κατεύθυνση, ωφέλειες από την χρήση των εναλλακτικών καυσίμων προκύπτουν και για τις επιχειρήσεις επιβατικών μεταφορών (ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ, Τουριστικά Λεωφορεία),οι οποίες μεταξύ άλλων επιλέγοντας εναλλακτικά καύσιμα συμβάλλουν στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)