Όπως τονίζουν οι ειδικοί, το υγραέριο εμφανίζει χαμηλή περιεκτικότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Τα μπεκ ψεκασμού του υγραερίου είναι ένα από τα πέντε βασικά τμήματα ενός συστήματος υγραεριοκίνησης.

Δύο είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να παραχθεί το υγραέριο: ως απόσταγμα από την διύλιση του αργού πετρελαίου και ως παραπροϊόν της εξόρυξης από κοιτάσματα αερίου μαζί με φυσικό αέριο.

Οι ποσότητες υγραερίου που διακινούνται στα πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα παράγονται, σχεδόν στο σύνολό τους, από εγχώριες μονάδες διύλισης, κατά την κλασματική απόσταξη του αργού πετρελαίου.

Τι είναι το υγραέριο;

14595 Επισκέψεις στο άρθρο

Το υγραέριο ή LPG, όπως είναι ευρέως διαδεδομένο, αποτελείται από ένα μείγμα προπανίου (C3H8) και βουτανίου (C4H10), τα χημικά χαρακτηριστικά των οποίων δίνουν στα αυτοκίνητα καλές επιδόσεις σε όρους ισχύος, ελαστικότητας και λειτουργίας του κινητήρα.

 
Το υγραέριο ή LPG (Liquefied Petroleum Gas) αποτελείται από ένα μείγμα προπανίου (C3H8) και βουτανίου (C4H10), τα οποία καίγονται χωρίς να αφήνουν κατάλοιπα στον κινητήρα που είναι υπεύθυνα για πρόωρες φθορές, επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής των αναφλεκτήρων, των βαλβίδων και των εμβόλων και διατηρούν αναλλοίωτες τις ιδιότητες του λιπαντικού του κινητήρα.

Η αναλογία των αερίων αυτών στο μείγμα του υγραερίου διαφέρει από χώρα σε χώρα, αλλά συνήθως το προπάνιο αποτελεί το 80 με 95% του μείγματος υγραερίου. Δύο είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να παραχθεί το υγραέριο: ως απόσταγμα από την διύλιση του αργού πετρελαίου και ως παραπροϊόν της εξόρυξης από κοιτάσματα αερίου μαζί με φυσικό αέριο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)