Μια οικονομική και εύκολη λύση για καλύτερη απόδοση, καθώς και καλύτερη λειτουργία του αυτοκινήτου σας είναι η τοποθέτηση ελεύθερου φίλτρου αέρος.

Tip: Ελεύθερο φίλτρο αέρος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/9/2012

Με μια μικρή και οικονομική επέμβαση στο σύστημα εισαγωγής μπορείτε να βελτιώσετε τη λειτουργία του κινητήρα σας, καθώς και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου σας.

 
Μήπως επιθυμείτε περισσότερο «νεύρο» από το αυτοκίνητό σας, αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε αρκετά χρήματα για να το πετύχετε; Μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική λύση είναι η τοποθέτηση ενός ελεύθερου φίλτρου μέσα στο εργοστασιακό φιλτροκούτι του αυτοκινήτου σας. Με τη λύση αυτή δε χρειάζεται να κάνουμε κάποια παρέμβαση στο σύστημα εισαγωγής του κινητήρα, διότι απλά αντικαθιστούμε το εργοστασιακό φίλτρο με ένα πιο ελεύθερο. Τα φίλτρα αυτά υπάρχουν διαθέσιμα για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων από γνωστές εταιρείες βελτιωτικών προϊόντων και οι τιμές ξεκινούν από 45 ευρώ έως 80. Να σημειώσουμε όμως, ότι δεν χρειάζεται ποτέ αντικατάσταση και απλά μπορείτε να το καθαρίσετε με δυνατό αέρα και να το επαλείψετε με λίγο μηχανολογικό λάδι για την καλύτερη κατακράτηση των μικροσωματιδίων.

Υπάρχουν και άλλες λύσεις για να ελευθερώσουμε την «αναπνοή» του κινητήρα μας και είναι η κατηγορία των φιλτροχοανών. Αυτή η λύση όμως, εκτός το ότι είναι λίγο πιο ακριβή από την πρώτη, θα πρέπει επίσης να πραγματοποιείται συχνό καθάρισμα, λόγω της άμεσης επαφής της φιλτροχοάνης με το περιβάλλον.

Ένα πιο ελεύθερο φίλτρο προσφέρει στον κινητήρα μεγαλύτερες ποσότητες αέρα άρα και περισσότερο οξυγόνο έχοντας, υπό κάποιες συνθήκες, καλύτερη καύση, που συνεπάγεται με μεγαλύτερη απόδοση.