Εξαιρετικά άνετο και ασφαλές είναι το κατάλληλο για ταξίδια Volvo V60 1,6 DRIVe.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εξαιρετικά άνετο και ασφαλές είναι το κατάλληλο για ταξίδια Volvo V60 1,6 DRIVe.

Δοκιμή: Volvo V60 1,6 DRIVe

(26/1/2012)

Η στέισον βάγκον έκδοση του μεσαίου Volvo, το V60, προσφέρει επιπλέον χώρους και πρακτικότητα σε ένα μοντέρνο και σπορτίφ αμάξωμα που κινεί σβέλτα και οικονομικά ο 1,6 ντίζελ κινητήρας της έκδοσης DRIVe.

Όπως ισχύει με το σεντάν S60, έτσι και η στέισον βάγκον εκδοχή του, το V60 ξεχωρίζει για τον πολυτελή του χαρακτήρα, την υψηλή τεχνολογία και ποιότητα και την άνεση συν την περισσότερη πρακτικότητα και χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ που λείπουν από το S60.

Με το Volvo V60 1,6 DRIVe νιώθετε να είναι όλα σε ένα...  «νοικοκυρεμένα».

Με το Volvo V60 1,6 DRIVe νιώθετε να είναι όλα σε ένα... «νοικοκυρεμένα».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ειδικά δε, στην έκδοση DRIVe με τον κινητήρα ντίζελ των 1,6 λτ., αποτελεί μια ιδανική οικογενειακή πρόταση, αφού παρουσιάζει πολύ χαμηλή κατανάλωση σε συνδυασμό με σβέλτες επιδόσεις.
Κινητήρας: Ικανός, αθόρυβος και «ολιγαρκής»
Όπως αναφέραμε, η έκδοση DRIVe του V60 κινείται από ένα σύγχρονης τεχνολογίας ντίζελ μηχανικό σύνολο 1,6 λτ. με υπερτροφοδότηση, άμεσο ψεκασμό και κοινή γραμμή τροφοδοσίας απόδοσης 115 ίππων και 270 Nm ροπής. Στην πράξη, ο εν λόγω κινητήρας παρουσιάζει άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού, είναι ελαστικός από τις 1.500 σ.α.λ. περίπου και άνω επιταχύνοντας σβέλτα το 1,5+ τόνων στέισον βάγκον εν κινήσει, ανεξάρτητα από τη σχέση που έχει επιλεγεί στο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, μέσω του καλής αίσθησης επιλογέα. Παράλληλα, οι απαιτήσεις του κινητήρα αυτού σε πετρέλαιο διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα και μπορούν να «πέσουν» ακόμα χαμηλότερα, εάν ο οδηγός ακολουθεί όσο πιο πιστά μπορεί τις ενδείξεις αλλαγής σχέσης στον πίνακα οργάνων. Ομαλή και άμεση είναι η λειτουργία του συστήματος start/stop, ενώ λόγω των χαμηλών εκπομπών CO2, πληρώνει μόλις 107 ευρώ σε τέλη κυκλοφορίας.
Εσωτερικό: Πολυτελές και με ικανοποιητικούς χώρους
Ιδιαίτερα θετικές κριτικές αποσπά ο θάλαμος των επιβατών του V60, τόσο σε ποιότητα, όσο και σε σχεδίαση, αποπνέοντας πολυτέλεια με σπορτίφ στοιχεία. Σήμα κατατεθέν δεν είναι άλλο από την πλατιά και λεπτή σε πάχος κεντρική κονσόλα, της οποίας τα χειριστήρια είναι γενικότερα εύχρηστα. Στον τομέα της κατασκευής του εσωτερικού, ξεχωρίζει το παχύ αφρώδες υλικό που καλύπτει το άνω μέρος του ταμπλό, ενώ πιο λεπτό συναντούμε στις πόρτες. Επίσης έχει πολύ καλό φινίρισμα και συναρμογή. Σε επίπεδο χώρων, οι μπροστινοί φιλοξενούμενοι θα νιώσουν άνετα, όπως και δύο ακόμα πίσω στα αναπαυτικά καθίσματα. Για τις αποσκευές, το αντίστοιχο τμήμα είναι ρηχό και έχει χωρητικότητα 430 λίτρων, τιμή που είναι μικρή συγκρινόμενη με άλλων μεσαίων στέισον βάγκον, ωστόσο καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας, ειδικά με την αναδίπλωση της εταζέρας.
Στο δρόμο: Για ξεκούραστα και ασφαλή ταξίδια
Ιδανικό για την κάλυψη μακρινών αποστάσεων είναι το V60, καθώς είναι πολύ άνετο και ξεκούραστο, παρέχει υψηλά επίπεδα ασφάλειας και κινείται οικονομικά σε γρήγορους ρυθμούς που θα αναζητήσει κανείς σε ένα ταξίδι. Πιο αναλυτικά, στις ευθείες των εθνικών οδών, το μεσαίο στέισον βάγκον της Volvo παρουσιάζει υποδειγματική σταθερότητα, ενώ οι φιλοξενούμενοί του απολαμβάνουν την ησυχία που προσφέρει η αποτελεσματική ηχομόνωση και την άνεση που παρέχει η ανάρτηση. Κινούμενο σε μια επαρχιακή διαδρομή με στροφές, το V60 1,6 DRIVe είναι εξίσου σταθερό, ουδέτερο και προβλέψιμο, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό του να εκμεταλλευτεί πλήρως τη ροπή του κινητήρα, τη στιβαρότητα του πλαισίου και τη σωστή ρύθμιση των ανεξάρτητων σε όλους τους τροχούς αναρτήσεων.
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw