Με ρυθμούς σχεδόν 16% το χρόνο αυξάνονται στην Ευρώπη οι καταναλωτές που πραγματοποιούν αγορές από eshops.

Με ρυθμούς σχεδόν 16% το χρόνο αυξάνονται στην Ευρώπη οι καταναλωτές που πραγματοποιούν αγορές από eshops.

Ραγδαία αύξηση για το ηλεκτρονικό εμπόριο

(13/2/2012)

Σχεδόν το 40% των ευρωπαίων πολιτών σήμερα πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (EUROSTAT). Χωρίς αμφιβολία, αυτός ο τρόπος αγορών θεωρείται πλέον παγκόσμιο φαινόμενο.

Οι ευρωπαίοι ξόδεψαν 200 δις ευρώ online το 2011 Μόνο το 2011 η online καταναλωτική δαπάνη υπολογίζεται στα 200 δις ευρώ, αυξημένη κατά 30 δις σε σχέση με το 2010. Το 71% του συνολικού ποσού αγορών εμφανίζεται προέρχεται από 3 ευρωπαίκές χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Σε αντίστοιχα πολύ υψηλό επίπεδο βρίσκονται γενικά οι χώρες με υψηλό δείκτη καταναλωτικής πίστης όπως η Eλβετία και οι Σκανδιναβικές χώρες. Ποια τα κίνητρα των online αγορών; Tα πλεονεκτήματα των online αγορών είναι πολλά αλλά και συγκεκριμένα. Συντοπτικά αναφέρουμε τα εξής: - Ύπαρξη σημαντικών προσφορών

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- Ευκολία διαδικασιών αφού δεν χρειάζεται ο πελάτης να μεταβεί σε μαγαζί
- Η δυνατότητα παράδοσης των αγαθών σε συγκεκριμένη διεύθυνση
- Η δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών που μόνο μέσω διαδικτύου μπορούν να είναι προσιτές.

&&&& Υπολογίζεται αύξηση 16,1% το 2012
Ακόμα πιο θετικά είναι τα μηνύματα και οι προβλέψεις των ειδικών για το 2012. Υπολογίζεται πως φέτος στην Ευρώπη θα δούμε αύξηση 16% στις ηλεκτρονικές αγορές σε σχέση με το 2011, αγγίζοντας συνολικό ποσό δαπάνης ύψους περίπου 230 δις ευρώ.
ELASTIKA 2024
moto