Με το 301 η Peugeot επιστρέφει στα μικρομεσαία σεντάν.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με το 301 η Peugeot επιστρέφει στα μικρομεσαία σεντάν.

Δοκιμή: Peugeot 301 1,6 HDi

89.396 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2012)

Με όπλα την κορυφαία του ευρυχωρία και την προσιτή τιμή, το Peugeot 301 κλείνει το μάτι στους οικογενειάρχες που αναζητούν ουσία και ωριμότητα στις μετακινήσεις τους με λογικό budget…

Από 15.360 ευρώ το 1,6 HDi 92 PS
+ Χώροι επιβατών και αποσκευών, στιβαρή κατασκευή, τράβηγμα κινητήρα, οικονομία, οδική συμπεριφορά, value for money
- Λιτό ταμπλό, μη ρυθμιζόμενο σε απόσταση τιμόνι, όχι άνετα καθίσματα
Σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, η έλευση αυτοκινήτων σαν το νέο Peugeot 301 μόνο ως μάννα εξ΄ ουρανού μπορεί να χαρακτηριστεί για όσους οικογενειάρχες αναζητούν ένα ευρύχωρο σεντάν με compact διαστάσεις και χαμηλό κόστος κτήσης και χρήσης. Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα πίσω από την υλοποίηση του προγράμματος Peugeot 301, που έχει στοιχεία, ώστε να χαρακτηριστεί το παγκόσμιο αυτοκίνητο της γαλλικής φίρμας μιας και θα διατεθεί σε Κεντρική Ευρώπη, Ρωσία, Ουκρανία, Αφρική και Μέση Ανατολή κ.λπ. ¶λλωστε, κάθε τεχνική και μηχανική του λεπτομέρεια  που προέρχεται από δοκιμασμένες λύσεις, επανασχεδιάστηκε με γνώμονα την αντοχή και την προσαρμογή του αυτοκινήτου σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.
ΑπΆ έξω εμφάνιση
Βασισμένο σε δοκιμασμένα μηχανικά μέρη και κατασκευασμένο στο εργοστάσιο της γαλλικής φίρμας στο Φίγκο της Ισπανίας, το Peugeot 301 έχει μήκος 4,442 μέτρα και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο. Απεναντίας δείχνει κομψό, ειδικά στο μπροστινό μέρος, που διαθέτει αισθητικά στοιχεία από το μεγαλύτερο Peugeot 508, όπως είναι π.χ. η εισαγωγή με τη χρωμιωμένη γρίλια, το μεγάλο λογότυπο της μάρκας που βρίσκεται στο ρύγχος του αυτοκινήτου και οι νευρώσεις του καπό. Στο πίσω μέρος ο τρίτος όγκος δείχνει εναρμονισμένος στο υπόλοιπο αμάξωμα, ενώ τα φωτιστικά σώματα παραπέμπουν σε αυτά του 208. 
Το Peugeot 301 διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης (1,2 VTi 82 PS από 12.580 ευρώ και 1,6 VΤi 120 PS από 15.060 ευρώ) και πετρελαίου, όπως το μοντέλο που δοκιμάσαμε με κινητήρα 1,6 HDi 92 ίππων  Oι τιμές για το 1,6 HDi (το οποίο θα είναι διαθέσιμο και ως ταξί) ξεκινούν από 15.360 ευρώ. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center