Δείτε τα στοιχεία από τον τραγικό απολογισμό του Πάσχα.

Δείτε τα στοιχεία από τον τραγικό απολογισμό του Πάσχα.

26 νεκροί στο Μολώχ της ασφάλτου το Πάσχα

10.159 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2017)

Ματωμένο μπορεί να χαρακτηριστεί και το φετινό Πάσχα, καθώς 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ 17 τραυματίστηκαν σοβαρά. Διαβάστε τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Μέσα σε ένα δεκαήμερο, από τις 7 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου σημειώθηκαν 333 τροχαία ατυχήματα. Από αυτά τα 26 ήταν θανατηφόρα, τα 17 με σοβαρούς τραυματισμούς και τα 290 ελαφρά. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα ενεπλάκησαν 443 άνθρωποι συνολικά σε κάποιο τροχαία αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 

Σε σύγκριση με το περσινό διάστημα είχαν σημειωθεί 20 περισσότερα τροχαία, εκ των οποίων τα 28 ήταν θανατηφόρα, 35 σοβαρά και 290 ελαφρά. Πιο συγκεκριμένα το 2016 είχαν καταγραφεί 461 παθόντες από τροχαία ατυχήματα, από τους οποίους 31 είχαν ανασυρθεί νεκροί, 40 βαριά τραυματισμένοι και 390 ελαφρά.

Για μια ακόμη χρονιά εμφανίζεται μακρύς ο κατάλογος των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ το μόνο που δεν αλλάζει σύμφωνα με τους άντρες της τροχαίας είναι οι αιτίες που τα προκαλούν. Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται στην υπερβολική ταχύχτητα, στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στη μη χρήση κράνους, την οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ, τη χρήση κινητού τηλεφώνου, την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, την αντικανονική προσπέραση κ.λπ.

Ας ελπίσουμε αυτή η μάστιγα να σταματήσει κάποια στιγμή και επιτέλους να γίνει αντιληπτό από όλου πως η οδήγηση δεν είναι παιχνίδι ή μάλλον πρόκειται για ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto