2. Με το μάτι: 10 «ψαγμένοι» έλεγχοι μέσα & έξω

96.836 Επισκέψεις στο άρθρο

Είναι δυνατόν αυτοκίνητο 3 ετών, με λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ -θεωρητικά- να έχει φθαρμένα/σκισμένα καθίσματα, φθαρμένο επιλογέα ταχυτήτων, διαλυμένα πατάκια-μοκέτα, φαγωμένα λάστιχα στα πεντάλ, νέο set ελαστικών (αντί του εργοστασιακού και μάλιστα φθαρμένο), φθαρμένη στεφάνη τιμονιού και χειριστήρια για παράθυρα ή το ηχοσύστημα στα οποία έχει ξεβάψει το χρώμα και φαίνεται το πλαστικό;
Η απάντηση είναι: και βέβαια όχι! Με το μάτι, λοιπόν, μπορείτε να δείτε αν οι φθορές στο εσωτερικό συμφωνούν με τα χιλιόμετρά του, όπως και να τσεκάρετε την κατάστασή του ή να διαγνώσετε τον τρόπο χρήσης από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Πρέπει λοιπόν να εξετάσετε προσεκτικά τα:
- Στεφάνη τιμονιού
- Μπίλια επιλογέα ταχυτήτων
- Λάστιχα των πεντάλ
- Μοκέτα-πατάκια
- Καθίσματα
- Χειριστήρια ηχοσυστήματος-παραθύρων-κλιματισμού και ασφάλειες πορτών
- Κατάσταση και ημερομηνία ελαστικών
Ωστόσο, τέτοιους «ψαγμένους» ελέγχους μπορείτε να κάνετε και στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, είναι δυνατόν ατρακάριστο όχημα να έχει φανάρια τα οποία έχουν θαμπώσει περισσότερο από την μία πλευρά; Ή είναι δυνατόν ατρακάριστο αυτοκίνητο να μην έχει γραντζουνιές; Πιστέψτε μας, οι μικρές γρατσουνιές μερικές φορές αποτελούν πλεονέκτημα αφού μπορούν να αποδείξουν πως το αυτοκίνητο δεν έχει τρακάρει!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

peugeot
NISSAN