Ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθούν οι κοσμητικές αλλαγές στο αυτοκίνητό σας, είναι οι ζάντες, καθώς και τα ελαστικά, να δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο.

Τα «υποδήματα» κάνουν τη διαφορά

26.164 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/10/2015

Φανταστείτε έναν τύπο καλοντυμένο και περιποιημένο με βρώμικα και τρύπια παπούτσια… Δεν χαλάει όλη η εμφάνισή του ακόμα και αν φοράει ένα πανάκριβο, μοντέρνο κοστούμι; Όπως ακριβώς ένα ωραίο ζευγάρι υποδήματα αναδεικνύει ένα ωραίο ντύσιμο, έτσι ακριβώς και οι ζάντες με τα ελαστικά θα προσδώσουν την απαραίτητη αίγλη στο αυτοκίνητό σας. 


Και σε αυτόν τον τομέα οι aftermarket επιλογές είναι απεριόριστες. Ζάντες ακτινωτές, ζάντες αστέρι, χρωματιστές και πολλά ακόμα σχέδια, καθώς επίσης και με διαφορετικά υλικά κατασκευής (αλουμίνιο, carbon, νίκελ)… Η λίστα είναι ατελείωτη για αυτό πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά, καλό θα ήταν να πάρετε πολύ σοβαρά υπόψη σας τη γνώμη του ειδικού, που έχει μάτι με τεράστια εμπειρία. 

Εξάλλου πολλοί έμποροι σας δίνουν πλέον τη δυνατότητα να δείτε μέσω υπολογιστή μια ακριβή απεικόνιση του αυτοκινήτου σας με τις ζάντες που επιλέξατε. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα ελαστικά, όπου μπορείτε να «παίξετε» με το ύψος του προφίλ, το φάρδος τους και τη γόμωσή τους. Βέβαια σε κάθε περίπτωση όταν αντικαθιστούμε μέρη που αλλάζουν την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας, επιβάλλεται να συμβουλευόμαστε κάποιο τεχνικό που θα μας κατευθύνει σε πιθανές αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιήσουμε σε άλλη μέρη(π.χ. τακάκια, φρένα) για την ασφάλειά μας.