Σκοπός του inercooler είναι να παίρνει το ζεστό αέρα που προέρχεται από τον υπερτροφοδότη και να μειώνει τη θερμοκρασία του πριν φτάσει στην εισαγωγή του κινητήρα.

Το Intercooler είναι «cool»

19.638 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/11/2015

Το intercooler, είναι ζωτικής σημασίας εξάρτημα για τα βελτιωμένα turbo αυτοκίνητα, μιας και ψύχει τον αέρα πριν πάει στην εισαγωγή, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη απόδοση του βελτιωμένου κινητήρα σας. Ως γνωστόν, όταν ο αέρας συμπιέζεται στον συμπιεστή, αυξάνεται η θερμοκρασία του. 


Όταν λοιπόν ο αέρας θερμαίνεται, μειώνεται η πυκνότητά του και εν συνεχεία αυξάνεται ο όγκος του, κάτι που δεν συνεισφέρει στην καλή απόδοση του κινητήρα. Αυτό λοιπόν που απαιτείται, είναι ο αέρας πριν καταλήξει στην εισαγωγή του κινητήρα να έχει χαμηλή θερμοκρασία για να επιτυγχάνεται η καλύτερη καύση του μίγματος και κατά συνέπεια η απόδοση του κινητήρα. 

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η τοποθέτηση ενός intercooler, το οποίο έχει πανομοιότυπη με αυτή του κεντρικού ψυγείου του κινητήρα. Σκοπός του είναι να παίρνει το ζεστό αέρα που προέρχεται από τον υπερτροφοδότη και να μειώνει τη θερμοκρασία του πριν φτάσει στην εισαγωγή του κινητήρα.