Οι πιέσεις προς την κυβέρνηση φαίνεται να φέρνουν αποτέλεσμα.

Οι πιέσεις προς την κυβέρνηση φαίνεται να φέρνουν αποτέλεσμα.

Aκυρο στα διόδια σε Aγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη

4.207 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2017)

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πλευρικός σταθμός διοδίων στον `Aγιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη, γιατί θα εφαρμοστεί ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων εντός του 2018.

Σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕΣΥ), ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθεί κανένας πλευρικός σταθμός διοδίων στον ¶γιο Στέφανο και την Βαρυμπόμπη, γιατί θα εφαρμοστεί ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων εντός του 2018.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν συλλογικότητες κατοίκων των περιοχών οι οποίοι αντιδρούν στην εγκατάσταση των νέων διοδίων και κατηγόρησαν την περιφέρεια ότι έχει αλλάξει στάση και πλέον συναινεί στην εγκατάσταση των διοδίων κάτι που διέψευσε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος. Επιπλέον, ζήτησε να παραμείνει ελεύθερο από διόδια το περιαστικό τμήμα της εθνικής οδού από τη Μεταμόρφωση έως τις Αφίδνες, να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής διοδίων ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κάτοικοι και εργαζόμενοι όμορων σε σταθμούς διοδίων, περιοχών, καθώς και την οριστική παύση των διώξεων πολιτών που συμμετείχαν σε κινήματα κατά των διοδίων.
 
Οι παριστάμενοι αναγνώρισαν στον υπουργό την αποφασιστική και αποτελεσματική πρακτική που ακολούθησε για την αποπεράτωση των αυτοκινητροδρόμων ενώ ο ίδιος όταν πήρε το λόγο είπε ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση και του ζητήματος των διοδίων εντός του νομού Αττικής. Επίσης αναφέρθηκε στους αυτοκινητόδρομους που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα λέγοντας ότι θα ήταν εύκολο να καταγγελθούν οι συμβάσεις αλλά έπειτα θα έπρεπε να επιστραφούν τόσο τα λεφτά της Κοινοτικής επιδότησης, όσο και να δοθούν αποζημιώσεις ύψους 8.5 δις ευρώ στις ανάδοχες εταιρείες.Κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν και μια ακτιβίστρια κατηγόρησε την κα. Στεργίου ότι έχει συνταχθεί με τις θέσεις της κυβέρνησης και της πέταξε ένα καλσόν συμπληρώνοντας ειρωνικά «προσοχή στα καλσόν» την ώρα που η κα. Στεργίου τοποθετούνταν σχετικά με τους αγώνες των κατοίκων του δήμου Ωροπού εναντίον των διοδίων.
 
Τέλος, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε σαφέστατα ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν μετωπικά ή πλευρικά διόδια στα συγκεκριμένα σημεία, καθώς και ότι δεν πρόκειται να καταδικαστεί κανένας από όσους διώκονται για άρνηση πληρωμής στα διόδια. Επίσης, ο κ. Σπίρτζης πρότεινε σε όσους ανησυχούν, «να προσέξουν την ψήφο τους ώστε να μην αλλάξει η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική», καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, θα επαναληφθούν οι πολιτικές πρακτικές με τις οποίες δεσμεύουν σαν θηλιά τη σημερινή κυβέρνηση, οι παλαιότερες κυβερνήσεις της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw