O κ. Μελανίδης Χρήστος, Πρόεδρος ΕΕΕΜΑ (Ένωση Εισαγωγέων Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων Αθηνών και Περιχώρων).

400 επιχειρήσεις της αγοράς - Super Deals κάθε μήνα & βελτίωση υπηρεσιών

37.258 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/11/2016

Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο ΕΕΕΜΑ (Ένωση Εισαγωγέων Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων Αθηνών και Περιχώρων) κ. Μελανίδη Χρήστο. Μοιραζόμαστε μαζί σας το τι μας είπε.

Ως expert της αγοράς τι θα συμβουλεύατε τον μέσο καταναλωτή που όπως δείχνουν οι έρευνες πλέον ψάχνει και προμηθεύεται μόνο του τα ανταλλακτικά που χρειάζεται στην προσπάθειά του να βρει ακόμη καλύτερες τιμές; Τι πρέπει να προσέχει;

Η έρευνα από πλευράς του καταναλωτή είναι κάτι θεμιτό και ουσιαστικά αυτό που επιδιώκουμε και εμείς. Διότι έτσι πετυχαίνουμε  καλυτέρευση της ανταγωνιστικότητας μας μέσα από αυτή.  Θα εφιστούσαμε την προσοχή του καταναλωτή να αγοράζει πάντα από καταστήματα και όχι από το διαδίκτυο όπου η μοναδική πιστοποίηση της ποιότητας του ανταλλακτικού είναι το κινητό του πωλητή. Αγοράζοντας από τα καταστήματα της Ένωσης μας εξασφαλίζει ποιότητα και καλή λειτουργία του ανταλλακτικού, καθώς και υποστήριξη μετά την πώληση. Τα καταστήματα μέλη της ένωσης αναγνωρίζονται από το λογότυπο μας ΕΕΜΑΑ  πού βρίσκετε πάντα σε περίοπτη θέση των καταστημάτων.

Καλύτερες τιμές και εποχικές προσφορές ή καλύτερες υπηρεσίες πιστεύετε πως χρειάζεται ο καταναλωτής από τις επιχειρήσεις του κλάδους σας;

Οι επιχειρήσεις μας παρέχουν στους καταναλωτές-πελάτες μας πάντα τις καλύτερες δυνατόν τιμές καθώς οι υψηλοί φόροι δεν αφήνουν περιθώρια μείωσης των ήδη χαμηλών τιμών οι οποίες σε σύγκριση με τα καινούργια ξεπερνούν το 80 % σε χαμηλότερη τιμή . Στο πεδίο των υπηρεσιών έχουν γίνει άλματα τα τελευταία χρόνια αλλά χώρος για εξέλιξη πάντα υπάρχει από έναν καλό επαγγελματία.

Ποια φλέγοντα θέματα αντιμετωπίζει ο κλάδος;

Τα υψηλά δημοτικά τέλη γιατί απαιτούνται μεγάλοι χώροι για την ασφαλή στέγαση των ανταλλακτικών, οι χωρίς σχεδιασμό αποσύρσεις,  ο ΦΠΑ 24%, το ασφαλιστικό καθώς και η υπερφορολόγηση είναι κάποια από τα θέματα που μας καθηλώνουν και δεν μας επιτρέπουν σαν επιχειρήσεις να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Ποιες  είναι οι ευκαιρίες της εποχής για τον κλάδο σας (πχ το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μια τέτοια;)
Σε κάθε εποχή υπάρχουν ευκαιρίες. Το θέμα είναι να υλοποιούνται. Η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Βέβαια  πολλά μέλη αντιμετωπίζουν προβλήματα με την χρήση του διαδικτύου. ΠαρΆ όλα αυτά τα τακτικά σεμινάρια που διοργανώνουμε σαν σωματείο βοηθούν τις επιχειρήσεις να εξοικειωθούν με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Πόσες είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου και πόσες από αυτές είναι μέλη του συνδέσμου σας;
Οι επιχειρήσεις με εισαγωγές μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην Αθήνα, Πειραιά και περίχωρα είναι  πολλές. Μέλη μας είναι οι περισσότερες, περίπου 400 από αυτές.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Γιώργος

    Για θερμοστάτη σε Chevrolet Aveo το επίσημο service της Chevrolet μου ζήτησε 362€ χωρίς την τοποθέτηση (40€ περίπου η εργατοώρα). Το ίδιο OES ανταλλακτικό το βρήκα μέσω καταστήματος ανταλλακτικών 220€ και πλήρωσα άλλα 20€ για την τοποθέτηση σε εξουσιοδοτημένο από την Chevrolet συνεργείο. Διαφορά ανταλλακτικού; ΚΑΜΙΑ. Διαφορά τοποθέτησης; ΚΑΜΙΑ! Οι πρώτοι που θέλουν να σε πιάσουν κορόιδο είναι οι επίσημες αντιπροσωπίες/service.

      4