Τέσσερα συστήματα ασφάλειας συνεργάζονται υπό την σκέπη του Emergency Assist 2.0, το οποίο θα εξοπλίζει το νέο VW Arteon.

Τέσσερα συστήματα ασφάλειας συνεργάζονται υπό την σκέπη του Emergency Assist 2.0, το οποίο θα εξοπλίζει το νέο VW Arteon.

Arteon: Το πιο ασφαλές VW

6.163 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2017)

Η VW εξοπλίζει το άρτι αφιχθέν Arteon με το νέο πακέτο συστημάτων ασφάλειας Emergency Assist 2.0, που συνδυάζει 4 επιμέρους συστήματα, δίνοντας στο μοντέλο την δυνατότητα να χρησιμοποιεί λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης σε περίπτωση ανάγκης.

Σε ανακοίνωση της η γερμανική μάρκα ανέφερε πως το νέο VW Arteon διαθέτει πιο πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της γκάμας. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί το καινοτόμο σύστημα Emergency Assist 2.0, με το οποίο οι άνθρωποι της VW υπόσχονται πως είναι δυνατόν να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα σε πολλές συνθήκες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 

Τα τέσσερα συστήματα ασφαλείας τα οποία περιλαμβάνονται στο «πακέτο» του νέου VW Arteon είναι τα προσαρμοζόμενο σύστημα διατήρησης ταχύτητας (Adaptive Cruise Control), σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (Lane Assist), υποβοήθηση παρκαρίσματος (Park Assist) και σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου (Side Assist). Αυτά τα συστήματα συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, καθώς μέσω των αισθητήρων και των υπολογιστών τους, καθίσταται δυνατή η χρησιμοποίηση των λειτουργιών αυτόνομης οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα Emergency Assist 2.0 ενεργοποιείται αυτόματα εάν δεν ανιχνευτεί κάποια ενέργεια του οδηγού, ούτε υπάρξει αντίδραση παρά την όποια προειδοποίηση. Στη συνέχεια, το σύστημα προσπαθεί να παροτρύνει τον οδηγό και να προειδοποιήσει τους επιβάτες και τους άλλους χρήστες του δρόμου με κραδασμούς στο πεντάλ του φρένου, ακουστικές προειδοποιήσεις, χρήση φώτων αλάρμ και ομαλές κινήσεις στο τιμόνι.

Τέλος, εάν ο οδηγός εξακολουθεί να αγνοεί τις προειδοποιήσεις, το Arteon σταματά με ελεγχόμενο τρόπο, κάνοντας χρήση των ACC, Lane Assist και Side Assist. Έτσι μπορούν να αποτρέπονται τα ατυχήματα εντός των ορίων του συστήματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center