Αυτοκίνητο: τα μυστικά της περιποίησής του
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτοκίνητο: τα μυστικά της περιποίησής του

26.086 Επισκέψεις στο άρθρο

Στους περισσότερους έχει συμβεί, ύστερα από λίγα μόλις χρόνια το αυτοκίνητό μας να χάσει την χρωματική του λάμψη ή κάποια σημεία του να δείχνουν πως «ξεφλουδίζουν». Στο autοτρίτη ανοίγουμε τον φάκελο «Φανοποιεία» και γνωρίζουμε νέες τεχνικές και μυστικά για να κάνουμε το αυτοκίνητό μας σαν καινούργιο.

Ως πότε μπορεί να κυκλοφορεί ένας οδηγός με καθρέπτες δεμένους με ταινία. Πηγαίνουμε σε ένα γάμο με το αυτοκίνητό μας  και αισθανόμαστε άσχημα για την λακούβα που υπάρχει στην πόρτα μας από παλιότερο χτύπημα. Το ζήτημα, δηλαδή, είναι να χαιρόμαστε να οδηγούμε το αυτοκίνητό μας, όποιο και να είναι αυτό, ώστε να μαρτυράει στους φίλους μας το μεράκι μας και να αντανακλά τον σεβασμό που έχουμε στον εαυτό μας όταν πηγαίνουμε στην δουλειά μας ή μια εκδρομή με φίλους μας. Οπωσδήποτε τα τελευταία δύσκολα χρόνια η φροντίδα του οχήματός μας φαντάζει πολυτέλεια αλλά θα σας δείξουμε ότι ίσως και να μην είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Όταν πρόκειται να μπλέξουμε με θέματα αμαξώματος, και συγκεκριμένα προφυλαχτήρων, φαναριών, παρμπρίζ κ.ο.κ τότε βρισκόμαστε στα χωράφια της φανοποιίας (Body=αμάξωμα οχήματος). Ένας φανοποιός αναλαμβάνει να επαναφέρει το αυτοκίνητό μας στην κατάσταση που το πήραμε. Δηλαδή να εξαφανίσει λακούβες , να το βάψει, να το περάσει με αντιχαρακτικά βερνίκια, να το γυαλίσει με αλοιφές, να ξεθαμπώσει τα φανάρια, να εξαφανίζει τα ενοχλητικά μπιμπίκια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
4 Top λόγοι για να επισκεφθούμε το φανοποιείο:
1.  Φροντίζει την ασφάλεια μας καθώς όταν έχουμε υποστεί κάποιο στραπάτσο επαναφέρει το αμάξωμα στην εργοστασιακή του κατάσταση διατηρώντας την παθητική του ασφάλεια στα… αστέρια του.
2. Προστατεύει την υγεία μας καθώς περνάμε με τους αγαπημένους ανθρώπους πολύ χρόνο στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας χωρίς να αναπνεέουμε δυσωδίες ή σκόνες. Η καθαρότητα είναι μισή αρχοντιά εξάλλου.
3. Μπορούμε να βάλουμε στο αυτοκίνητο τον φίλο μας ή τη φίλη μας ή να παραβρεθούμε σε μια εκδήλωση χωρίς να μας κοιτάνε με «συμπάθεια» καθώς το αυτοκίνητο θα λάμπει.
4. Όσο πιο πολύ το φροντίζουμε τόσο διατηρούμε την μεταπωλητική του αξία υψηλότερη.

 
Τάση στην κρίση: πότε χτυπάμε την πόρτα του φανοβαφείου σε καιρό κρίσης;
Δυστυχώς λόγω των οικονομικών δυσχερειών οι λόγοι που επιβάλλουν θεωρητικά να επισκεπτόμαστε ένα φανοποιείο είναι σαφώς πολλοί περισσότεροι από τις πραγματικές περιπτώσεις που χτυπάμε την πόρτα του φανοποιού. Έτσι –βάση της έρευνας- «σήμερα»  πηγαίνουμε για να φροντίσουμε το αυτοκίνητό μας:
- Όταν έχουν σπάσει οι καθρέπτες
- Όταν έχουν τρυπήσει οι λαμαρίνες
- Όταν έχουν σπάσει τα φανάρια
- Όταν κρέμεται ο προφυλαχτήρας
- Όταν δεν κλείνει η πόρτα

Τι γίνεται με την Ασφαλιστική μου; 
Το παν είναι να μην φταις εσύ. Από κει και πέρα μετά το τρακάρισμα αναλαμβάνει η Ασφαλιστική μέσω συνεργαζόμενων με αυτήν φανοποιείων τα οποία αναλαμβάνουν «χαρτούρα» και «τρέξιμο». Εάν η παλαιότητα του οχήματος δεν ξεπερνά τα 3 χρόνια τότε σου εγκρίνει γνήσια ειδάλλως σου καλύπτει ανταλλακτικά ιμιτασιόν. Μια εναλλακτική σε αυτό το τελευταίο σενάριο είναι μα πληρώσεις το 10% της αξίας στον φαναρτζή το οποίο καταλήγει ως κέρδος στην ασφαλιστική ή οποία το αφαιρεί από τα χρήματα που θα δώσει στον φαναρτζή για την εργασία του.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
NISSAN