Ακόμη μία κόντρα ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους, αυτή τη φορά στην κατηγορία των μικρομεσαίων. Ποιος θα κερδίσει; BMW ή Mercedes;

Ακόμη μία κόντρα ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους, αυτή τη φορά στην κατηγορία των μικρομεσαίων. Ποιος θα κερδίσει; BMW ή Mercedes;

BMW 116d VS Μercedes A 180 d

56.955 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2016)

Οι μικρές «ντίβες» των ΒMW και Mercedes σφετερίζονται την μικρομεσαία premium κατηγορία και η καθεμία ξεχωριστά αποτελεί σημείο αναφοράς σε κάποιους τομείς. Η μεταξύ τους σύγκριση πάντα είναι ενδιαφέρουσα, ποσό μάλλον όταν αυτή είναι και η τελευταία τους φορά που διαφέρουν τόσο πολύ.

Η Mercedes επανέρχεται στην premium μικρομεσαία κατηγορία με την αναβαθμισμένη A-Class για να συναντήσει την Σειρά 1 της BMW και εκείνη στην τελευταία εκδοχή αυτής της γενιάς. Αυτή η γενιά (F20/F21 LCI) σηματοδοτεί και το τέλος των πισωκίνητων compact BMW (μέχρι τη Σειρά 3), ένα χαρακτηριστικό που δεν το έβρισκες πουθενά αλλού, αλλά δεν εκτιμήθηκε καθόλου από το κοινό αφού και οι ίδιοι οι αγοραστές της, σε μεγάλο ποσοστό δεν γνώριζαν ότι είναι πισωκίνητη. Η BMW όπως και να χει, ξέρει να κατασκευάζει αντίστοιχα καλά προσθιοκίνητα αυτοκίνητα όπως έχουμε δει από την νέα Χ1 και τα Mini, όμως σαφώς και δη στις κορυφαίες της εκδόσεις, θα μας λείψει μια πισωκίνητη Σειρά 1. Επιστρέφοντας στις πιο «γήινες» εκδόσεις αυτής της γενιάς, η BMW 116d όπως και η Mercedes A 180 d αποτελούν δύο τρανά παραδείγματα ότι και τα premium μπορούν να είναι οικονομικά ακολουθώντας και εκείνα με τη σειρά τους το downsizing μόνο σε επίπεδο κινητήρων και δη diesel. Κατά τα άλλα ακολουθούν πιστά τον δρόμο που επιτάσσει η λογική της ύπαρξής τους, ικανοποιώντας εν τέλει στο σύνολο και τους πιο απαιτητικούς αγοραστές αυτής της κατηγορίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Εμφάνιση: Ανυπέρβλητα όμορφη η A-Class, πιο «σοβαρή» η Σειρά 1
Η αισθητική των δύο αυτοκινήτων ακόμα και μετά την ανανέωσή τους, συνεχίζει στο ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο που κάθε μία εταιρεία έχει εφαρμόσει από την προ facelift γενιά. Έτσι, η Σειρά 1 της BMW αν και δείχνει λίγο πιο σύγχρονη σχεδιαστικά σε σχέση με την προηγούμενη και εκφράζει καλύτερα τον εκλεπτυσμένο της χαρακτήρα, δεν είναι τόσο κομψή στο σύνολο, με το πίσω μέρος και τα μεγάλα σε σχέση με τον όγκο της φανάρια, να δείχνουν παράταιρα. Η Mercedes -όπως και σε όλα της τα νέα μοντέλα- έχει κάνει την σχεδιαστική της επανάσταση, ικανή να την ακολουθεί για πολλά χρόνια. Η A-Class είναι από τα πιο όμορφα μικρομεσαία αυτοκίνητα και συνεχίζει και στην ανανεωμένη της εκδοχή να τραβάει τα βλέμματα πιο εύκολα με την δυναμική εικόνα του αμαξώματός της και την πιο επιβλητική της εικόνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto