Η έκδοση E-ECOMOTIVE του Leon με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λτ. έχει σπορτιφ και οικολογικό χαρακτήρα.
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η έκδοση E-ECOMOTIVE του Leon με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λτ. έχει σπορτιφ και οικολογικό χαρακτήρα.

Δοκιμάζουμε το Seat Leon 1,6 TDI E-ECOMOTIVE 105 PS

29.378 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2012)

Η έκδοση E-ECOMOTIVE του Leon με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λτ. ισχύος 105 ίππων, είναι η πιο «καθαρή» και οικονομική σε καύσιμο σε όλη τη γκάμα του μοντέλου, ενώ παραμένει κι ευχάριστη οδηγικά με σπορτίφ καταβολές.

Η πιο «καθαρή» και με χαμηλότερη κατανάλωση έκδοση του Leon, ενσωματώνει την τεχνολογία Ε-ECOMOTIVE της εταιρείας που εφαρμόζεται στο 1.600άρη ντίζελ κινητήρα με φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων DPF (Diesel Particulate

Ευχάριστο στην οδήγηση είναι το Leon 1,6 TDI, ενώ παράλληλα 
δεν είναι κουραστικό.

Ευχάριστο στην οδήγηση είναι το Leon 1,6 TDI, ενώ παράλληλα δεν είναι κουραστικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Filter) και με άλλα στοιχεία που αναλύουμε παρακάτω. Το Leon Ε-ECOMOTIVE προσφέρεται αποκλειστικά στην πλούσια έκδοση Style (19.690 ευρώ), ενώ σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του εν λόγω μοντέλου, οι μόνες αισθητικές διαφορές εντοπίζονται στη μάσκα και στην ένδειξη Ε-ECOMOTIVE στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Επίσης, με τον 1,6 TDI 105hp κινητήρα, το μικρομεσαίο SEAT χωρίς την τεχνολογία Ε-ECOMOTIVE κοστίζει στην έκδοση Style 19.190 ευρώ (με 119 γρ./χλμ. CO2), ενώ το ίδιο μοντέλο προσφέρεται και με το αυτόματο 7 σχέσεων DSG κιβώτιο στην τιμή των 20.690 ευρώ.

&&&& Στο δρόμο: Ευχάριστο οδηγικά χωρίς να κουράζει
Κατά την κίνηση του αυτοκινήτου, το βασικό χαρακτηριστικό που το διακρίνει είναι ο συνδυασμός της ικανοποιητικής άνεσης με σπορτίφ διαθέσεις, καθώς η ανάρτηση του είναι κατάλληλα ρυθμισμένη, ώστε να απορροφά με αρκετά καλό τρόπο τις ανωμαλίες του οδοστρώματος αλλά και να προσφέρει πολύ καλό «πάτημα». Οι κλίσεις του αυτοκινήτου στις στροφές είναι λογικές, ενώ παράλληλα δεν παρουσιάζονται τάσεις πλεύσης του αμαξώματος και η ομοιογένεια του συνόλου εμπνέει ασφάλεια ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες. Το τιμόνι είναι θετικό, γρήγορο και με σχετικά καλή αίσθηση. Επίσης, το Leon 1,6 TDI διακρίνεται για την ουδέτερη οδική του συμπεριφορά, χάρη και στο XDS, που υποκαθιστά με ηλεκτρονικό τρόπο το ελεγχόμενο διαφορικό. Στο όριο προκαλείται ελαφρά υποστροφή, προοδευτική και εύκολα ελεγχόμενη, είτε με ή χωρίς το σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP) που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Τα φρένα δεν προβληματίζουν και αποδεικνύονται δυνατά στη σκληρή χρήση, προσφέροντας καλή αίσθηση στην πίεση του μεσαίου πεντάλ.

&&&& Κινητήρας: Ιδιαίτερα οικονομικός και με καλή λειτουργία
Ο 4κύλινδρος, 16βάλβιδος πετρελαιοκινητήρας των 1,6 λίτρων του Leon Ε-ECOMOTIVE διαθέτει common rail, turbo και άμεσο ψεκασμό, ενώ σύμφωνα με τη SEAT αποδίδει 105 ονομαστικούς ίππους και 250 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 1.500 - 2.500 σ.α.λ. Στην πράξη, το εν λόγω diesel μηχανικό σύνολο είναι σε θέση να κινήσει σε σβέλτους ρυθμούς το αμάξωμα, παρουσιάζοντας θετικό τράβηγμα και καλή ελαστικότητα από τις 1.500 σ.α.λ. και άνω. Ο θόρυβος και οι κραδασμοί που παράγει και φτάνουν στην καμπίνα, είναι αρκετά φιλτραρισμένοι και δεν ενοχλούν σε συνθήκες ταξιδιού. Παράλληλα, η κατανάλωσή του και σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, είναι πολύ περιορισμένη. Επίσης, το start/stop έχει ομαλή λειτουργία και το γεγονός ότι ο κινητήρας εκπέμπει 99 γρ./χλμ. CO2, το αποδεσμεύει κι από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

&&&& Τι περιλαμβάνει η έκδοση E-ECOMOTIVE
Νέο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης
Δείκτη αλλαγής των ταχυτήτων
Σύστημα Start/Stop του κινητήρα
Ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση
Ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης
Μάσκα με κλειστές γρίλιες για καλύτερη αεροδυναμική
Leon 1,6 TDI 105hp VS 1,2 TSI 105hp:
75 Nm περισσότερη ροπή
0,4 δλ. πιο αργό στα 0-100 χλμ./ώρα
1,4 δλ. πιο αργό στα 60-100 χλμ./ώρα με 4η
2,3 δλ. πιο αργό στα 80-120 χλμ./ώρα με 5η
1,9 λτ./100 χλμ. χαμηλότερη κατανάλωση (ή 570 ευρώ λιγότερα)*
33 γρ./χλμ. λιγότερα CO2
145 ευρώ κέρδος/χρόνο από τη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας
4.200 ευρώ ακριβότερο στην ίδια έκδοση (Style)
*Στα 15.000 χλμ. με 1,6 ευρώ/λτ. την βενζίνη και 1,4 ευρώ/λτ. το ντίζελ
Εσωτερικό: Καλοφτιαγμένο και με καλούς χώρους
O θάλαμος των επιβατών του Leon Ε-ΕCOMOTIVE δε διαφέρει από των υπολοίπων, ενσωματώνοντας στοιχεία της έκδοσης Style πάνω στην οποία βασίζεται. Η ποιότητα κατασκευής είναι καλή, ενώ σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται η συναρμολόγηση. Οι χώροι των επιβατών είναι αμετάβλητοι, παραμένοντας επαρκείς για 4 ενήλικους φιλοξενούμενους. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 341 λίτρων και διαθέτει αρκετά υψηλό κατώφλι φόρτωσης.

Χρηματοδότηση
0% προκαταβολή, εξόφληση έως 84 μήνες με 6,8% επιτόκιο

Προσφορά
Έκπτωση έως 688 ευρώ στις εκδόσεις 1,6 TDI
peugeot
NISSAN