Τα ελληνικά e-shop για τον οδηγό και το αυτοκίνητο εξακολουθούν να αναπτύσσονται με τα χρόνια.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα ελληνικά e-shop για τον οδηγό και το αυτοκίνητο εξακολουθούν να αναπτύσσονται με τα χρόνια.

E-Shops & Αυτοκίνητο!

59.507 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα ελληνικά e-shop για τον οδηγό και το αυτοκίνητο εξακολουθούν να αναπτύσσονται μιας και επιτρέπουν να παραγγείλετε ότι θέλετε και όποτε θέλετε από την άνεση του σπιτιού σας, γλιτώνοντας κόπο, βενζίνες, και χρόνο.

Εδώ και αρκετά χρόνια τα eshop αυτοκινήτου έχουν την… τιμητική τους και πόσο μάλλον τώρα, που λόγω της οικονομικής κατάστασης ο ενδιαφερόμενος δεν έχει πλέον το χρόνο ή δεν θέλει να ξοδέψει χρήματα για τις βενζίνες, ώστε να πραγματοποιήσει έρευνα αγοράς στα ανάλογα καταστήματα σχετικά με τα προϊόντα που επιθυμεί. Έτσι, από το σπίτιτου και τη «ζεστασιά» του καναπέ του μπορεί να… σερφάρει ταυτόχρονα σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα και να βρει άμεσα, γρήγορα και σε πολύ καλύτερη τιμή αυτό που περιμένει. Αυτό οφείλεται στο ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν έχουν το κόστος ενός «φυσικού» καταστήματος -μιας «βιτρίνας- αλλά χρειάζονται μόνο να έχουν μια έδρα και τον χώρο για την αποθήκευση των εμπορευμάτων. Παράλληλα, ο αγοραστής έχει με ένα… κλικ μια τεράστια ποικιλία προϊόντων με αποτέλεσμα να διαθέτει πολλές εναλλακτικές λύσεις για την τελική του παραγγελία. 
Εγγύηση
Η εγγύηση είναι αυτή που αναφέρει ο κατασκευαστής του προϊόντος, ωστόσο σε περίπτωση που κατά την παραλαβή υπάρχει κάποιο πρόβλημα (σπασμένο, δεν λειτουργεί, λάθος παραγγελίας κλπ.) το επιστρέφετε –ταχυδρομικώς- στο ηλεκτρονικό κατάστημα σε μικρό χρονικό περιθώριο ημερών και η αντικατάσταση γίνεται εντελώς δωρεάν.
Τρόποι πληρωμής
Ο τρόπος πληρωμής διαφέρει μιας και εξαρτάται από την πολιτική της κάθε εταιρείας. Αρκετά είναι τα ηλεκτρονικά καταστήματα που ο αγοραστής μπορεί να πληρώσει το αντικείμενο με αντικαταβολή, δηλαδή με μετρητά κατά την παράδοση, η οποία αποτελεί μια απλή και αρκετά σίγουρη συναλλαγή. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής με πιστωτική κάρτα δεν είναι ασφαλής, ωστόσο ελλοχεύει κινδύνους σε περίπτωση υποκλοπής. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή του Paypal, ένας από τους ασφαλέστερούς τρόπους, όπου ο εγγραμμένος χρήστης της συγκεκριμένης υπηρεσίας μπορεί να προσθέσει πιστωτικές/προπληρωμένες κάρτες στο προφίλ του και να πραγματοποιεί τις αγορές του με την ασφάλεια του Paypal. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα με το ηλεκτρονικό κατάστημα και τον χρήστη επεμβαίνει μέχρι και δικαστικά και επιλύει το πρόβλημα χωρίς ο δεύτερος να… ιδρώσει καθόλου.
Ποιες είναι οι πρώτες επιλογές του Έλληνα καταναλωτή από τα ηλεκτρονικά καταστήματα αξεσουάρ αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με στοιχεία που μας πρόσφερε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.accessories-eshop.gr, οι πρώτες επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών σχετικά με τα αξεσουάρ αυτοκινήτων είναι οι εξής:
«Η πρώτη επιλογή των καταναλωτών είναι τα καλύμματα αυτοκινήτου. Επειδή στη χώρα μας οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν με πολλούς τρόπους τον έλληνα οδηγό είτε ιδρώνοντάς τον είτε βάζοντας ρύπους, σκόνη, λάσπες κ.λ.π. στο σαλόνι του αυτοκινήτου του, αυτή είναι η πρώτη επιλογή στον έξτρα εξοπλισμό του. Θα σημειώναμε ότι επειδή στην Ελλάδα το Ι.Χ. χρησιμοποιείται για κάθε είδους μεταφορές (από μετακομίσεις μέχρι..μεταφορές κατοικιδίων) αλλά και σε πολλές επαγγελματικές ρυπογόνες δραστηριότητες, το κάλυμμα είναι ακόμα πιο απαραίτητο. Αν συνυπολογίσει κανείς και το μεγάλο κόστος για ένα πλήρες πλύσιμο σαλονιού συμπληρώνεται το παζλ αυτής της προτεραιότητας για τα καλύμματα.
Η δεύτερη επιλογή είναι τα είδη περιποίησης. Και πως δεν θα ήταν άλλωστε με δεδομένη την αγάπη του έλληνα οδηγού για το όχημά του αλλά και την οικονομική στενότητα που δεν του επιτρέπει να καταφεύγει συχνά σε πλυντήρια αλλά «αναγκάζεται»  να περιποιείται μόνος του τα διάφορα μέρη του. Κάθε είδους καθαριστικά, γυαλιστικά, πανιά, εργαλεία καθαρισμού και αλοιφές είναι σε καθημερινή ζήτηση. Ιδιαίτερα ενοχλούν τον έλληνα οδηγό οι γρατζουνιές και το θάμπωμα των φαναριών του, γι αυτό και τα σχετικά προϊόντα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις επιλογής.
Τρίτη επιλογή – και μην σας εκπλήξει σε καιρό κρίσης – είναι τα διακοσμητικά. Αυτοκόλλητα, τρισδιάστατα, προφίλς, φωτάκια, τάσια, μικροδιακοσμητικά εσωτερικού και εσωτερικού χώρου βρίσκονται σχεδόν πάντα μέσα στις  προτιμήσεις των οδηγών αποδεικνύοντας πως είναι στοιχεία που κάνουν το όχημα πιο ελκυστικό και προσθέτοντας έναν προσωπικό τόνο σε κάθε χώρο του. Είναι πραγματικά μια απόδειξη ότι ο έλληνας δεν το βάζει κάτω και πως έχει μέσα του την καλλιτεχνία και την τάση να ξεχωρίζει – στην περίπτωσή μας μέσω του οχήματός του.»
Τι πρέπει να προσέξετε
Οι προφυλάξεις που πρέπει να πάρετε πριν κάνετε online αγορές 
Πριν προχωρήσετε σε μια οnline αγορά θα πρέπει να είστε γνώστες και των κινδύνων που ελλοχεύουν. Καταρχήν, θα πρέπει να είστε σίγουροι για το site από το οποίο θα κάνετε την αγορά σας. Αν είναι «άγνωστο», κακοσχεδιασμένο, με παλιό εμπόρευμα, ή αν δεν διαθέτει φωτογραφίες από το εμπόρευμα, χωρίς τηλέφωνο επικοινωνίας, κλπ., καλό θα ήταν να το αποφύγετε. Ψάξτε λεπτομερώς το site, πριν προχωρήσετε σε αγορές. 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε όλες τις περιπτώσεις, πριν πατήσετε το κουμπί «αγορά», μπείτε στον κόπο να κάνετε ένα τηλέφωνο στο μαγαζί, για να διευκρινίσετε τη διαθεσιμότητα, τους χρόνους παράδοσης και για να λύσετε οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε, για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστης εκπλήξεως. 
Σε ακραίες περιπτώσεις, υπάρχει η πιθανότητα, κάποιοι να υποκλέψουν τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και να μην φτάσει κανένα προϊόν στα χέρια σας. Οι πιο ασφαλείς τρόποι πληρωμής είναι με paypal, ή με προπληρωμένη κάρτα, και φυσικά με αντικαταβολή. 
Επιπλέον, όσο πιο «γνωστό» είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, τόσο πιο ασφαλής θα είναι και η αγορά σας. Σημαντικό είναι, επίσης, να ελέγξετε την ασφάλεια συναλλαγών που διαθέτει κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα. Όσο περισσότερες παραμέτρους ασφαλείας ενσωματώνει το e-shop, τόσο το καλύτερο για την ασφάλεια της αγοράς σας. Τέλος, καλό θα ήταν να έχετε «θωρακισμένο» τον υπολογιστή σας με κάποιο πρόγραμμα anti-virus ή ακόμα καλύτερα με πρόγραμμα Ιnternet security, το οποίο θα αποτρέψει τυχόν «εισβολές» κακόβουλου λογισμικού. 
Σημειώστε πως πολλά, αν όχι τα περισσότερα από τα καταστήματα, απαιτούν να κάνετε μια σύντομη ηλεκτρονική εγγραφή στο e-shop τους, δίνοντας κάποια από τα στοιχεία σας, προτού προχωρήσετε σε κάποια αγορά.
Τέλος, προσοχή απαιτείται στην επιλογή του σωστού νούμερου για κάποιο αξεσουάρ οδηγού, καθώς κάποια e-shop δεν κάνουν επιστροφές σε λάθος νούμερα. Αυτό ίσως περιπλέξει τα πράγματα, αφού θα χρειαστεί να επισκεφτείτε το κατάστημα, για να προβάρετε το συγκεκριμένο ρούχο/γάντια/παπούτσια/αξεσουάρ.

Ο αγοραστής μπορεί από το σπίτι του και τη «ζεστασιά» του καναπέ του να… σερφάρει ταυτόχρονα σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα και να βρει άμεσα, γρήγορα και σε πολύ καλύτερη τιμή αυτό που ψάχνει.

Ο αγοραστής μπορεί από το σπίτι του και τη «ζεστασιά» του καναπέ του να… σερφάρει ταυτόχρονα σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα και να βρει άμεσα, γρήγορα και σε πολύ καλύτερη τιμή αυτό που ψάχνει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto