Tο νέο Exige Cup 380 θα γίνει ένα από τα πιο συλλεκτικά μοντέλα της.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tο νέο Exige Cup 380 θα γίνει ένα από τα πιο συλλεκτικά μοντέλα της.

Έκδοση για Lotus Exige

2.995 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2017)

H νέα έκδοση του Lotus Exige ονόματι Cup 380 θα είναι για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων και θα είναι η πιο άγρια έκδοση της γκάμας.

Ο Lotus πρόσθεσε μια άλλη έκδοση στη γκάμα Exige με την εισαγωγή του Cup 380 για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, την πιο σκληρή παραλλαγή της πλατφόρμας Exige.

Η Lotus σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατασκευάσει μόνο 60 τέτοια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Η Lotus σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατασκευάσει μόνο 60 τέτοια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το νέο μοντέλο είναι βασικά μια εξέλιξη του Sport 380, με σημαντικά αναβαθμισμένα στοιχεία αμαξώματος που αυξάνουν την κάθετη δύναμη κατά 43%. Τα 0-100 γίνονται σε 3.6 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 4.8χλμ πιο αργή(282χλμ/ώρα) από αυτή που μπορεί να επιτύχει το Sport 380, κυρίως λόγω της αυξημένης κάθετης δύναμης.

O Jean-Marc Gales, Διευθύνων Σύμβουλος της Lotus δήλωσε: «Η μεγαλύτερη έκπληξη για πολλούς είναι ότι είναι πλήρως νόμιμο για τον δρόμο - ένα σημαντικό επίτευγμα λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες απόδοσης του αυτοκινήτου. Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα των αντιπάλων, αυτό είναι κάτι που πραγματικά μπορεί να τρέξει σε μία διαδρομή, να κάνει τον ταχύτερο γύρο και να πάρει τη νίκη, πριν πάει στο σπίτι. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο και εξωφρενικά γρήγορο».
Η Lotus σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατασκευάσει μόνο 60 τέτοια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι το νέο Exige Cup 380 θα γίνει ένα από τα πιο συλλεκτικά μοντέλα της.
 
Το πλαίσιο αλουμινίου έχει ενισχυθεί περαιτέρω με μια μεταλλική ράβδο, ενώ η ανάρτηση χρησιμοποιεί τώρα ένα σύνολο ρυθμιστών διπλής κατεύθυνσης Nitron και ρυθμιζόμενες μπροστινές και οπίσθιες ράβδους στήριξης Eibach. Υπάρχει επίσης ένα προαιρετικό σύστημα εξάτμισης τιτανίου που εξοικονομεί 10 κιλά από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Ο υπερτροφοδοτούμενος V6 3.5 λίτρων κινητήρας που προέρχεται από την Toyota συνεχίζει να αποδίδει 380PS και ροπή 410Nm. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι τιμές για το νέο Lotus Exige Cup 380 ξεκινούν από  83.000 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και ¤ 109.900 εύρω στη Γερμανία.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center