Valhalla το όνομα του νέου Aston Martin hypercar

1.365 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2019)

Aπό την σκανδιναβική μυθολογία είναι παρμένο για μια ακόμη φορά το όνομα του νέου μοντέλου της Aston Martin.

Valhalla θα είναι το όνομα του επερχόμενου κεντρομήχανου νέου υπεραυτοκινήτου της Aston Martin (μέχρι πρότινος γνωστό ως AM RB 003) σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της μάρκας. Το όνομα αυτό έχεις τις ρίζες του στην σκανδιναβική μυθολογία και ήταν ουσιαστικά το όνομα που έδιναν οι Βίκινγκς στον μετά θάνατο παράδεισο.

O CEO της βρετανικής μάρκας, κ. Andy Palmer, δήλωσε: «Tα ονόματα των μοντέλων της εταιρείας τραβούν πάντα το ενδιαφέρον γιατί αφορούν κάποιο συναίσθημα ή λένε μια ιστορία. Μετά την Valkyrie, γνωρίζαμε πως με το όνομα Valhalla θα κάναμε θόρυβο και παράλληλα θα υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ τους. Αυτοί που θα είναι αρκετά τυχεροί να αποκτήσουν μια είμαι σίγουρος πως θα αναγνωρίσουν την δόξα και την χαρά που φέρει πάνω της αυτή η ονομασία.»
 
Η ισχύς της νέας Aston Martin Valhalla θα πηγάζει από έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα που σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό σύστημα, η απόδοση του αυτοκινήτου θα φτάνει τα 1.000 άλογα. Το 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα έχει λίγες διαφορές με αυτά που χρησιμοποιούνται στην F1 και θα δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να υπολογίζεται στα 354 χλμ./ώρα.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 500 τέτοιες Aston Martin.

Hyundai
vw