Τα θαμπωμένα φανάρια αυξάνουν τον κίνδυνο της οδήγησης στη νύχτα ή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα θαμπωμένα φανάρια αυξάνουν τον κίνδυνο της οδήγησης στη νύχτα ή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Το φως το εργοστασιακό

32.368 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα εμπρός φανάρια του οχήματός σας ταλαιπωρούνται από τον ήλιο, τη θερμότητα που αποβάλουν όταν είναι αναμμένα, τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος και την υγρασία, με αποτέλεσμα να χάνουν τη φωτεινότητά τους και να μη λειτουργούν στο 100%. Λύσεις όμως υπάρχουν και μάλιστα εύκολες και οικονομικές, καθώς το ξεθάμπωμα των φαναριών και η επαναφορά της αρχικής φωτεινότητά τους είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνος σου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

3 Μετά από μερικά χρόνια τα φανάρια κιτρινίζουν και δεν αποδίδουν το 100% της φωτεινότητάς τους.
3 Η οδήγηση κατά τις νυχτερινές ώρες ή σε συνθήκες με περιορισμένη ορατότητα γίνεται ανασφαλής και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, όταν τα φανάρια είναι θαμπωμένα.
3 Η πιο φτηνή λύση αλλά με περιορισμένη διάρκεια και αποτέλεσμα, είναι το τρίψιμο του φαναριού με οδοντόκρεμα.
3 Μια οικονομική μέθοδος που μπορεί να φέρει έστω προσωρινά αποτελέσματα, είναι κι ο καθαρισμός με εντομοκτόνο.
3 Η πιο αξιόπιστη λύση είναι να χρησιμοποιηθεί ένα τριβείο και ένα ειδικό σετ επιδιόρθωσης φαναριών, το κόστος των οποίων κυμαίνεται κοντά στα 20 ευρώ.

Επισκευή προφυλακτήρα
Ένα από τα πιο εκτεθειμένα μέρη του αυτοκινήτου σας σε χτυπήματα και ζημιές είναι οι προφυλαχτήρες. Ειδικά τώρα που στις γιορτές είναι πιθανό να έρθετε αντιμέτωποι με δύσβατους δρόμους και «κατσάβραχα», αυξάνονται κατακόρυφα και οι πιθανότητες να «τραυματίσετε» τους προφυλαχτήρες σας. Δώστε μεγάλη προσοχή όμως, καθώς μία ρωγμή ή ένα στράβωμα του προφυλαχτήρα μπορεί να κοστίσει ακριβά. Συγκεκριμένα, για μία επισκευή στον προφυλακτήρα μπορεί το κόστος να υπερβεί ακόμη και τα 100 ευρώ.
 
Expert tip από τον κ. Μανώλη Βουγιούκα
Ξεθάμπωμα γίνεται και με φυσικό τρόπο, χωρίς χημικά και καυστικά, ενώ για μεγαλύτερη διάρκεια υπάρχουν διάφορα στάδια αλοιφών που περνιούνται με αλοιφαδόρο. Χημικά και καυστικά δεν μπαίνουν, γιατί καίνε το φανάρι και όλη η διαδικασία είναι περίπου 2 ώρες.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green