Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά από το αλάτι στους δρόμους, είναι να προστατεύσει κάποιος τους τροχούς σας με ένα σφραγιστικό τροχών.

Επιτακτική ανάγκη η περιποίηση το χειμώνα

3.672 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/1/2017

Οι κίνδυνοι του χειμώνα, μεγιστοποιούν την ανάγκη για περιποίηση του αυτοκινήτου και πρέπει να αντιμετωπιστούν εγκαίρως, ώστε να μην «πληγεί» η ασφάλειά σας στο δρόμο.

 
Χειμώνας λοιπόν και πρέπει να εξηγήσουμε γιατί η επιπλέον προστασία του αμαξιού σας είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση του χρώματος, των τροχών αλλά και των γυάλινων επιφανειών του αυτοκίνητου μας. 
  • Δύο λέξεις: αλάτι δρόμου. Το αλάτι που χρησιμοποιείται για να μην πιάσουν πάγο οι δρόμοι, μπορεί επίσης να βλάψει το χρώμα του οχήματός σας, αν δεν είστε προσεκτικοί. Ένα ποιοτικό κερί σε συνδυασμό με τη σωστή συντήρηση θα σώσει την βαφή σας μέσα από τους ψυχρούς μήνες.
     
  • Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κρατάτε τις γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου σας προστατευμένες και ειδικά το μπροστινό παρμπρίζ. Η διατήρησή του καθαρού είναι ζωτικής σημασίας για χειμερινές συνθήκες οδήγησης. Ανάλογα με το πού ζείτε το παμπρίζ σας θα πρέπει να εκτεθεί σε βροχή, χιόνι, χαλάζι, ακόμη και ομίχλη η οποία είναι μικροσκοπικά σταγονίδια νερού που μπορούν να εμποδίσουν την όρασή σας.Η ορατότητα μειώνεται σημαντικά όταν το χιόνι εμφανίζεται και για να είστε προετοιμασμένοι, θέλετε τα παράθυρα και τα παρμπρίζ σας για να έχετε ένα φράγμα κατά της υγρασίας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσει τα τζάμια σας καθαρά μέσα από κακές καιρικές συνθήκες.Τα άλατα πλεον δεν θα είναι ένα σύνηθες πρόβλημα, ενώ το χιόνι και ο πάγος θα δυσκολεύονται να γίνουν ένα με τις γυάλινες επιφάνειες μας και η απομάκρυνση αυτών είναι πολύ πιο εύκολη πλέον. Αποτέλεσμα η καλύτερη ορατότητα στον δρόμο.
     
  • Το αλάτι όπως είπαμε είναι ένας κακός παράγοντας για το χρώμα του αμαξιού μας, ωστόσο ακόμα πιο επικίνδυνος ειναι για τους τροχούς σας (και τα ελαστικά σας, και το δέρμα σας). Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά είναι να προστατεύσει κάποιος τους τροχούς σας, με ένα σφραγιστικό τροχών. Θα κάνει την αφαίρεση του αλατιού εύκολη, και δεν θα έχετε να ανησυχείτε για πιθανές βλάβες ή στέγνωμα των ελαστικά σας.
Αν πραγματικά θέλετε να πάτε ένα βήμα μπροστά από τον χειμώνα, δώστε στο αυτοκινήτου σας την προστασία που χρειάζεται. Η αλλαγή του καιρού πυροδοτεί μια αλλαγή στον τρόπο που νοιαζόμαστε για τα αυτοκίνητα μας, οπότε φροντίστε να έχετε κατά νου, ότι δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ξεκινήσει κάποιος.
 
Detailing Expert
Χρήστος Κήτσιος