Για να βρεθεί στην κορυφή το σαγηνευτικό νέο Citroen C3 θα αντιμετωπίσει σκληρές μάχες. Θα τα καταφέρει απέναντι στο Opel Corsa;
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Για να βρεθεί στην κορυφή το σαγηνευτικό νέο Citroen C3 θα αντιμετωπίσει σκληρές μάχες. Θα τα καταφέρει απέναντι στο Opel Corsa;

Γιατί το C3 φοβίζει το Corsa

16.360 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2016)

Το ολοκαίνουργιο Citroen C3 έχει όλα τα φόντα για να κοντράρει στα ίσια το Opel Corsa, που είναι ένα από τα κορυφαία και πιο ολοκληρωμένα μοντέλα της μικρής κατηγορίας;

Τα ατού του Citroen C3

Η Citroen έριξε βάρος στην εμφάνιση του C3, η οποία είναι ριζοσπαστική για την κατηγορία. Προαιρετικά προσφέρονται τα AirBumps, που γνωρίσαμε πρώτα στο C4 Cactus.

Η Citroen έριξε βάρος στην εμφάνιση του C3, η οποία είναι ριζοσπαστική για την κατηγορία. Προαιρετικά προσφέρονται τα AirBumps, που γνωρίσαμε πρώτα στο C4 Cactus.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

-Σχεδίαση
-Νέα γενιά και πάτωμα
-Χαμηλό βάρος
  
Τα ατού του Opel Corsa
-Ποιότητα κατασκευής
-Χώροι
-Γκάμα κινητήρων
  
Η Citroen επένδυσε πολλά στο νέο και πολλά υποσχόμενο C3, που ψηφίστε και ως «Αυτοκίνητο του 2017», στοχεύοντας το νέο της μοντέλο να γίνει πρωταγωνιστής στη μικρή κατηγορία, όπως το αντίστοιχα νεανικό Opel Corsa. Η Citroen έριξε βάρος στην εμφάνιση του C3, η οποία είναι ριζοσπαστική για την κατηγορία και με στοιχεία από το C4 Cactus. Επίσης πατάει σε μια νέα ελαφριά πλατφόρμα, σε αντίθεση με το Οpel Corsa, το πάτωμα του οποίου απλά έχει βελτιώσεις σε κάποια σημεία σε σχέση με το προ ανανέωσης μοντέλο. Το Corsa, που είναι διαθέσιμο και ως 3θυρο, έχει μεγαλύτερο μήκος (4.021 χλστ. έναντι 3.996), αλλά είναι στενότερο και υψηλότερο από το C3. Το 2.540 χλστ. μεταξόνιο του τελευταίου είναι 30 χλστ. μακρύτερο από του Corsa. Για αυτό και όπως διαπιστώσαμε όταν καθίσαμε στο πίσω κάθισμα οι χώροι είναι ανάλογα άνετοι στα δύο μοντέλα. Παράλληλα το Citroen C3 έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στα 300 λτ., όταν στο Opel Corsa είναι 285 λτ.

Κινητήρες: Με 1000άρη turbo και OPC το Corsa
Το Citroen C3 προσφέρεται με 3 μοτέρ βενζίνης και 2 πετρελαίου. Οι κινητήρες βενζίνης θα είναι όλοι PureTech 3κυλινδροι 1,2 λτ., με απόδοση 68, 82 και turbo 110 ίππων. Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων θα αποτελείται από τoν 1,6 λτ. BlueHDi κινητήρα, με απόδοση 75 και 100 ίππων επίσης με Start/Stop και χειροκίνητο κιβώτιο. Η γκάμα κινητήρων του Corsa ξεκινά από τα 70 άλογα του 1,2 λτ. ατμοσφαιρικού 4κύλινδρου. Ο 1.000άρης turbo Εcotec αποδίδει 115 άλογα με εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία. Η σκληροπυρηνική έκδοση ΟPC έχει 1,6 turbo κινητήρα 207 ίππων! Ως diesel υπάρχει μόνο μία επιλογή 1,3 λτ. Με 95 ίππους και επιλογή ανάμεσα σε 5άρι ή 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτοματοποιημένο μηχανικό 5 σχέσεων.
  
Εσωτερικά: Minimal λογική στο C3
Στο εσωτερικό του C3 η σχεδίαση είναι minimal, αλλά μοντέρνα και νεανική. Κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής, ενώ ωραία είναι η σχεδίαση των αεραγωγών και τα καθίσματα αναπαυτικά. Αναφορικά με την ποιότητα των υλικών και τη συναρμογή, αυτά βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα για την κατηγορία. Η καμπίνα του Opel Corsa δείχνει μοντέρνα και διαθέτει  επίσης οθόνη αφής στο κέντρο. Ξεχωρίζει με την ποιότητα των υλικών στο πάνω μέρος του ταμπλό, αλλά και την στιβαρή συναρμογή.
 
Συμπέρασμα
Το νέο Citroen C3 ακολουθώντας την δελεαστική τιμολογιακή πολιτική του προκατόχου του (ειδικά ως diesel) και σε συνδυασμό με τον μοντέρνο χαρακτήρα και την εμφάνιση, μπορεί να αντιμετωπίσει τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του υπάρχοντος Opel Corsa, που πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto