Ηλεκτρικό hatchback της Mercedes θα φέρει το λογότυπο EQA.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ηλεκτρικό hatchback της Mercedes θα φέρει το λογότυπο EQA.

Ηλεκτρικό hatchback της Mercedes

2.396 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2017)

Σε αποκάλυψη ενός πρωτότυπου ηλεκτρικού hatchback, με μηδενικές εκπομπές ρύπων, θα προβεί στο φεστιβάλ αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, η Mercedes-Benz.

Το νέο concept του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη στο εργοστάσιο παραγωγής της Mercedes-Benz στη Στουτγκάρδη θα φέρει το λογότυπο EQ A και προβλέπεται να πωληθεί το 2020, όντας μέρος μιας σειράς ηλεκτρικών μοντέλων.

Αυτό είναι το EQC.

Αυτό είναι το EQC.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σχεδιασμένο ως άμεσος αντίπαλος της BMW i3 και μιας επικείμενης έκδοσης του Volkswagen ID, το νέο ηλεκτρικό hatchback, περιλαμβάνεται μεταξύ των 10 νέων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, που αναπτύχθηκαν από την Mercedes-Benz σε πρόγραμμα ύψους 8,6 δισ. λιρών και πρόκειται να βγουν στις αγορές πριν από το 2025.

Το αρχικό μοντέλο EQ, δηλαδή,  το EQ C SUV, αποκαλύφθηκε στην περσινή έκθεση του αυτοκινήτου στο Παρίσι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο μέλλον όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν ένα EQ E και ένα EQ S.
Η Mercedes-Benz η οποία έχει ως στόχο να γίνει ηγέτης στις αγορές του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσα στην επόμενη δεκαετία, προορίζει το EQ A hatchback να είναι ο «ηγέτης» του όγκου πωλήσεων της σειράς EQ, με τιμή κάτω από 40.500 ευρώ.

Το πρωτότυπο EQ A hatchback θα είναι βασισμένο στην πλατφόρμα (MEA) της Mercedes-Benz ακολουθώντας τη συμβατική γραμμή, διατηρώντας στο εσωτερικό του καμπίνα 5 θέσεων.

Παρά την ομοιότητα του σχήματος με τα συμβατικά hatchbacks με κινητήρα καύσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα λάβει την ίδια μάσκα όπως και το EQ C.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, φήμες θέλουν την γερμανική εταιρεία να τοποθετεί έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα δίνει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ενώ γίνονται και συζητήσεις για την εφαρμογή ενός δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στο πίσω άξονα, που θα παρέχει τη δυνατότητα τετρακίνησης, παρόμοια με εκείνη του EQ C.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε ότι το EQ C θα παραχθεί στο εργοστάσιό της στη Βρέμη της Γερμανίας μαζί με άλλα μοντέλα EQ, συμπεριλαμβανομένων των EQ E και EQ S, που πρόκειται να συναρμολογηθούν στον κύριο χώρο κατασκευής του στο Sindelfingen της Γερμανίας. 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center