Η σωστή λειτουργία του συστήματος κλιματισμού, διευκολύνει την προσπάθεια του να ανταποκριθεί στις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, με αποτέλεσμα να «καίει» και λιγότερο καύσιμο.

4 οφέλη από τον έλεγχο του κλιματιστικού

22.171 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/7/2016

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία ελέγχου πάντως, ειδικά το καλοκαίρι, είναι το σύστημα κλιματισμού, το οποίο ρυθμίζει την επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας του αυτοκινήτου και έχει πολύ σημαντική συνεισφορά ακόμη και στην οδική ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, τα οφέλη από τον έλεγχο του κλιματισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικά και πολλαπλά:
  • Περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου, αφού η σωστή λειτουργία του συστήματος, διευκολύνει την προσπάθεια του να ανταποκριθεί στις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, με αποτέλεσμα να «καίει» και λιγότερο.

  • Δημιουργεί ένα δροσερό περιβάλλον, που βελτιώνει και την κατάσταση του οδηγού, αφού τον βοηθά να αντιμετωπίσει προβλήματα υπνηλίας ή ταλαιπωρίας από τη ζέστη.

  • Αποτρέπει τη συγκέντρωση σκόνης, μικροβίων και μικροοργανισμών στον αέρα και άρα όλες τις πιθανές ενοχλήσεις για παιδιά ή επιβάτες με αλλεργίες.

  • Μειώνει την εκλυόμενη ποσότητα του ψυκτικού αερίου και κατ’επεκταση την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

  • Ενισχύει την οδική ασφάλεια, αφού προστατεύει αποτελεσματικά από την αλλεργική γύρη, η οποία μπορεί να οδηγήσει στο δάκρυσμα των ματιών ή σε ένα επικίνδυνο φτέρνισμα, το οποίο σύμφωνα και με τις μετρήσεις, ακόμη κι αν πηγαίνετε με 50 χλμ., σημαίνει ότι θα οδηγείτε «τυφλός» για τα επόμενα 13 μέτρα!
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, ότι ο έλεγχος του συστήματος κλιματισμού είναι απαραίτητος από κάθε άποψη, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Το καλό νέο είναι, ότι και αυτός ο έλεγχος, που συνήθως περιλαμβάνει το τσεκάρισμα του ιμάντα κομπρεσέρ, της κατάστασης των σωληνώσεων, του φίλτρου σκόνης, της σωστής λειτουργίας του κομπρεσέρ, των δυναμικών πιέσεων, της θερμοκρασία αέρα στους αεραγωγούς, της ανάγνωσης της μνήμης του εγκεφάλου και της λειτουργίας βαλβίδων κλιματισμού, παρέχετε δωρεάν από τα περισσότερα εξουσιοδοτημένα δίκτυα συνεργείων της Ελλάδας.

 
  • ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

    Οταν λέτε book service, μήπως εννοείτε service book οπως είναι το σωστό;; αλλωστε μάς έχετε κουρασει με τις αγγλικουρες σας απο τα always on top, μεχρι must have, must buy, must see, και γενικά μιά αίσθηση αγγλομανίας σε σημείο που δυσκολα ο απλός έλληνας να διαβάζει τα αγγλοελληνικά σας κειμενα. Book service δεν υπάρχει ουτε στο όνειρο σας ουτε όμως στην Αφρική. Σεβαστήτε λίγο τη δική μας γλωσσα.

      2
  • Νίκος

    Έτσι μπράβο, να βοηθάμε λιγάκι τις "κακόμοιρες" τις αντιπροσωπίες. Μη πάτε για έλεγχο του αυτοκινήτου σας στο συνεργείο της γειτονιάς. Αυτοί δεν "ενισχύουν" τα media....

      2
  • DEC

    Δωρεάν έλεγχος βεβαίως-βεβαίως. Έλεγχο κλιματιστικού ΔΕΝ το συζητώ (κινούμαι πολύ, δεν ζώ χωρίς). Τώρα αν μού βρούν και κάτι που πρέπει να αλλάξω εκεί αρχίζουν τα δύσκολα...

      1