Η επέκταση της εγγύησης έχει το τεράστιο πλεονέκτημα ότι προσφέρει ξεγνοιασιά στον καταναλωτή, αφού γνωρίζει πως ότι και αν πάθει το Ι.Χ του, έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Επέκταση εγγύησης. Συμφέρει;

22.197 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/7/2016

Οι παροχές όσον αφορά τις εγγυήσεις διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα και όσον αφορά τα προσφερόμενα έτη ή αντίστοιχα τα διανυόμενα χιλιόμετρα που απολαμβάνει κάποιος τη δωρεάν εγγύηση. Έτσι υπάρχουν αυτοκίνητα με δύο και αυτοκίνητα με έξι ή και επτά χρόνια εγγύησης.

Επιπλέον όμως, η πλειοψηφία των εταιρειών προσφέρουν και τη δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης με το ανάλογο αντίτιμο, δείχνοντας έτσι εμπιστοσύνη στο μοντέλο τους, αλλά και αφοσίωση στον πελάτη. 

Η επέκταση της εγγύησης έχει το τεράστιο πλεονέκτημα ότι προσφέρει ξεγνοιασιά στον καταναλωτή, αφού γνωρίζει πως ότι και αν πάθει το Ι.Χ του, έχει το κεφάλι του ήσυχο. Από εκεί και πέρα είναι το «χέρι» του κάθε οδηγού να υπολογίσει αν το εκάστοτε κόστος, της επέκτασης, είναι μέσα στις οικονομικές του δυνατότητες, ή αν προτιμά να… ρισκάρει οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανίσει το αυτοκίνητό του, μετά τη λήξη της εγγύησης. Θα πρέπει πάντως, σε κάθε περίπτωση, να τσεκάρει και τις λεπτομέρειες της έξτρα εγγύησης.

Συνήθως και ανάλογα με την εταιρεία, προσφέρεται η προστασία για τα βασικά μέρη του αυτοκινήτου έως και για 6 επιπλέον χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα, με την επέκταση της εγγύησης να καλύπτει κινητήρα, κιβώτιο ταχυτήτων, καταλυτικό μετατροπέα, άξονες, συστήματα διεύθυνσης και πέδησης, air condition, αερόσακους και ηλεκτρικό σύστημα.

 
  • ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

    Οταν λέτε book service, μήπως εννοείτε service book οπως είναι το σωστό;; αλλωστε μάς έχετε κουρασει με τις αγγλικουρες σας απο τα always on top, μεχρι must have, must buy, must see, και γενικά μιά αίσθηση αγγλομανίας σε σημείο που δυσκολα ο απλός έλληνας να διαβάζει τα αγγλοελληνικά σας κειμενα. Book service δεν υπάρχει ουτε στο όνειρο σας ουτε όμως στην Αφρική. Σεβαστήτε λίγο τη δική μας γλωσσα.

      2
  • Νίκος

    Έτσι μπράβο, να βοηθάμε λιγάκι τις "κακόμοιρες" τις αντιπροσωπίες. Μη πάτε για έλεγχο του αυτοκινήτου σας στο συνεργείο της γειτονιάς. Αυτοί δεν "ενισχύουν" τα media....

      2
  • DEC

    Δωρεάν έλεγχος βεβαίως-βεβαίως. Έλεγχο κλιματιστικού ΔΕΝ το συζητώ (κινούμαι πολύ, δεν ζώ χωρίς). Τώρα αν μού βρούν και κάτι που πρέπει να αλλάξω εκεί αρχίζουν τα δύσκολα...

      1