Για ένα σωστό βάψιμο χρειάζονται οι σωστές αποχρώσεις

Ξέρεις το «μυστικό» για το βάψιμο;

4.837 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/1/2017

Θέλεις να βάψεις το αυτοκίνητό σου με τον σωστό τρόπο και με το σωστό χρώμα; Τότε θα πρέπει να βρεις τη σωστή απόχρωση. Αν ψάξεις, θα μάθεις...

 
Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, τόσο για τον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου, όσο και για το φανοβαφείο, είναι ο καλύτερος συνδυασμός μιας απόχρωσης σε κάθε επισκευή, κάτι που εξαρτάται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην ποιότητα της βαφής.

Η ακρίβεια για να βγει στον μεγαλύτερο βαθμό μια απόχρωση ίδια με την αρχική του οχήματος, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ολόκληρη επιστήμη και πάνω σε αυτή, δουλεύουν οι περισσότερες εταιρείες, ώστε να αποδώσουν το πιο σωστό αποτέλεσμα.

Για όλα αυτά εργάζεται καθημερινά και η PPG Refinish, η οποία διαθέτει τέσσερα μεγάλα ειδικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, μέσα στα οποία βγαίνουν οι αποχρώσεις και οι παραλλαγές τους, με μοναδικό στόχο να ταιριάζουν.

Στις εγκαταστάσεις όπου γίνεται η παραγωγή, η κάθε παρτίδα ψεκάζεται και έπειτα ελέγχεται, για να διασφαλιστεί η καλύτερη αναπαραγωγή της απόχρωσης.

Η PPG Refinish προσφέρει μια συνιστώμενη τεχνική για κάθε της σειρά προϊόντων, την οποία μεταφέρει στην παραγωγή, τον έλεγχο της ποιότητας, το ταίριασμα των αποχρώσεων, καθώς και στους προμηθευτές των εργαλείων χρωματομετρίας, αλλά και τους πελάτες.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και ένα καλό εργαλείο χρωματομετρίας. Το RAPIDMATCH™ X-5 με φασματογράφο πέντε σημείων και με έναν μαθηματικό αλγόριθμο, προσαρμοσμένο για τη βιομηχανία βαφής αυτοκινήτων.