VW Golf 1,4 TSI 140 PS του 2007
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW Golf 1,4 TSI 140 PS του 2007

MTX: VW Golf 1,4 TSI (2007)

33.756 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2012)

Το 5η γενιάς VW Golf με τον 1.400άρη κινητήρα των 140 ίππων μπορεί να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση, αφού πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο στη μικρομεσαία κατηγορία.

Κινητήρας

Η εικόνα στο εσωτερικό είναι λιτή, όμως η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα.

Η εικόνα στο εσωτερικό είναι λιτή, όμως η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Κάτω από του καπό του γερμανικού μοντέλου, ο 1.400άρης διπλά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας αποδίδει 157 δυναμομετρημένους ίππους και 246 Nm ροπής, νούμερα ικανά να κινήσουν το αμάξωμα των 1.320 κιλών σε σβέλτους ρυθμούς. Έτσι, για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση απαιτούνται 8,5 δλ., ενώ ανάλογα πολύ καλές είναι και οι ρεπρίζ του μοντέλου. Το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με την αραιή κλιμάκωση, προσφέρει οικονομία και άνεση χωρίς να επιβαρύνει τον κινητήρα, λόγω της υψηλής τιμής ροπής του τελευταίου.

Οδική συμπεριφορά
Το Golf εφοδιάζεται με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, γεγονός που του προσδίδει πολύ καλή οδική συμπεριφορά ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Σταθερό στις ευθείες και ουδέτερο, με προβλέψιμες υποστροφικές τάσεις στις στροφές, το Golf θα ανοίξει την τροχιά του εμπρόσθιου μέρους σε λίγες περιπτώσεις. Η διόρθωση γίνεται άμεσα από το τιμόνι, όμως η απόκριση στο δεξί πεντάλ δεν είναι και τόσο άμεση, λόγω της ηλεκτρικής λειτουργίας.

Εσωτερικό – Χώροι
Μπαίνοντας στην καμπίνα του γερμανικού μοντέλου αντικρίζεις μία σοβαρή εικόνα που αναδεικνύει πολύ καλής ποιότητας υλικά, που στο μεγαλύτερο μέρος είναι μαλακά. Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η συναρμολόγηση, αλλά και η εργονομία των διακοπτών σε ταμπλό και πόρτες. Από πλευράς χώρων, οι επιβάτες του Golf δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, μιας και ο χώρος για τα πόδια και τα κεφάλια στη δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός. Ανάλογος είναι και ο χώρος αποσκευών που φτάνει τα 350 λίτρα.

Μεταπωλητική αξία
Σε πολύ καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του γερμανικού μοντέλου, κάτι που οφείλεται κυρίως, στο όνομα της Volkswagen.

Value for Money
Καλή είναι και η σχέση τιμής αξίας του VW Golf TSI, μιας και από τη βασική έκδοση Trendline, ο εξοπλισμός του μοντέλου ήταν αρκετά πλούσιος.

Τιμή αγοράς 2007
19.180 ευρώ
Τιμή αγοράς 2012
9.900 ευρώ
Τιμή πώλησης 2012
10.900 ευρώ

+Επιδόσεις, ποιότητα, οδική συμπεριφορά
-Συντηρητική σχεδίαση

Από το 1974 μέχρι σήμερα
Η πρώτη γενιά του μικρομεσαίου VW παρουσιάστηκε το 1974. Η πέμπτη γενιά στην οποία αναφερόμαστε λανσαρίστηκε το 2003 και 6 χρόνια αργότερα αντικαταστάθηκε από το νέο Golf VI που διατίθεται στις εκθέσεις VW.
NEO TRAFIC
skoda