Με το δεξί ξεκίνησαν οι Ferrari και Sebastian Vettel τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Με το δεξί ξεκίνησαν οι Ferrari και Sebastian Vettel τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Με το δεξί η Ferrari στην F1 2017

7.284 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2017)

Το ντεμπούτο της φετινής F1 έγινε στην Αυστραλία και επεφύλασσε την αναμενόμενη κόντρα Mercedes – Ferrari. Μόνο που αυτή τη φορά οι Ιταλοί έκαναν κουμάντο, μέσω ενός Γερμανού…

Η Ferrari απέδειξε στο ντεμπούτο της Μελβούρνης πως δεν ήταν τυχαίες οι επιδόσεις της στις δοκιμές πριν αρχίσει η σεζόν. Ο Sebastian Vettel κέρδισε τον Lewis Hamilton, με το νέο team mate στη Mercedes, Valtteri Bottas, να καταλαμβάνει το τρίτο σκαλί του podium στην πίστα του Albert Park.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ο Hamilton ξεκίνησε από την pole, αλλά ήδη από τους πρώτους γύρους ένοιωθε στη σκιά του τον Vettel, ενώ όταν το μονοθέσιό του μπήκε για το πρώτο pit stop, ο Βρετανός δεν ξαναείδε την πρώτη θέση. Ο Γερμανός πήρε την καρό σημαία με διαφορά 7 δλ., δίνοντας στην Ferrari την πρώτη της νίκη μετά τη Σιγκαπούρη του 2015, ενώ οι Ιταλοί πανηγύρισαν βαθμολογικά και την 4η θέση του Kimi Raikkonen.
 
Η Red Bull δεν έδειξε ικανή για μία θέση στο βάθρο και ο μαχητικός Max Verstappen με την 5η του θέση ήταν ό,τι καλύτερο. Ειδικά από τη στιγμή που το άθλιο σαββατοκύριακο του Daniel Ricciardo στην πατρίδα του συνεχίστηκε. Μετά από την αλλαγή κιβωτίου που τον έριξε στην 15η θέση, ο Αυστραλός δεν κατάφερε να ξεκινήσει ποτέ καθώς το κιβώτιό του κόλλησε στην 6η σχέση. Μπήκε στο γκαράζ και επανήλθε δύο γύρους πίσω, μόνο για να εγκαταλείψει στα μισά του αγώνα λόγω κινητήρα.
 
Ο βετεράνος Felipe Massa της Williams ήταν από μακριά έκτος, μπροστά από την Force India του Sergio Perez και το δίδυμο της Toro Rosso των Carlos Sainz και Daniil Kvyat. Η βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισε με τον Esteban Ocon στο ντεμπούτο του στην Force India. Ο πρώτος αγώνας του Nico Hulkenberg με την Renault ήταν από την 11η θέση, ενώ ο Antonio Giovinazzi της Sauber, στον 1ο του αγώνα στην F1 ήταν 12ος. Η McLaren του Stoffel Vandoorne ήταν το τελευταίο μονοθέσιο που ολοκλήρωσε τον αγώνα.
  
Ο Romain Grosjean είχε την «τιμή» να γίνει ο πρώτος πιλότος που εγκαταλείπει στο 2017. Μπήκε στα pit με την καπνισμένη του Haas στο τέλος τους 14ου γύρου, ενώ λίγο μετά ακολούθησε ο Jolyon Palmer νικημένος από τα φρένα της Renault. Ο Marcus Ericsson «πάρκαρε» στον 24ο γύρο την Sauber στο γρασίδι, ενώ ο Kevin Magnussen – με τον οποίο ο Σουηδός είχε συγκρουστεί στον 1ο γύρο – έκανε το ίδιο με την Haas 26 γύρους μετά. Αυτό που έδειχνε ως δυναμικό ντεμπούτο του Lance Stroll με την Williams, κατέληξε σε εγκατάλειψη στον 44ο γύρο, ενώ ο Fernando Alonso με την McLaren, πέντε γύρους πριν το φινάλε ολοκλήρωσε τις εγκαταλείψεις.
 
 
GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 2017
 
ΟΔΗΓΟΣ        ΟΜΑΔΑ          ΧΡΟΝΟΣ       ΒΑΘΜΟΙ
1          SEBASTIAN VETTEL         FERRARI      1:24:11.672   25
2          LEWIS HAMILTON  MERCEDES +9.975s          18
3          VALTTERI BOTTAS MERCEDES +11.250s        15
4          KIMI RΑIKKΟNEN   FERRARI      +22.393s        12
5          MAX VERSTAPPEN           RED BULL RACING           +28.827s        10
6          FELIPE MASSA       WILLIAMS     +83.386s        8
7          SERGIO PEREZ      FORCE INDIA          +1 lap 6
8          CARLOS SAINZ      TORO ROSSO         +1 lap 4
9          DANIIL KVYAT         TORO ROSSO         +1 lap 2
10        ESTEBAN OCON    FORCE INDIA          +1 lap 1
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
skoda