Μεταφορικές λύσεις ταξιδιού

34.712 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/4/2016

Πολλές φορές το αυτοκίνητό μας δεν είναι αρκετό ώστε να χωρέσει τα αναγκαία. Δεν είναι όμως ανάγκη να αλλάξουμε αυτοκίνητο για να μεταφέρουμε τα απαραίτητα.

 
Πολλές φορές το αυτοκίνητό μας δεν είναι αρκετό ώστε να χωρέσει τα αναγκαία. Εξάλλου οι μεταφορικές μας ανάγκες αλλάζουν διαρκώς είτε λόγω νέων μελών στην οικογένεια είτε λόγω νέων χόμπι, είτε απλώς μεγάλης παρέας για το ταξίδι. Δεν είναι όμως ανάγκη να αλλάξουμε αυτοκίνητο για να μεταφέρουμε τα απαραίτητα και μάλιστα με ασφάλεια.

Πώς όμως θα γίνει αυτό αν το αυτοκίνητο δεν χωράει καλά καλά τα πράγματα δύο ανθρώπων για ένα τριήμερο; Γίνεται να στερήσουμε από τα παιδιά μας τη χαρά του ανέμελου παιχνιδιού με το ποδήλατό τους; Ή από τους φίλους μας να έρθουν μαζί μας για ποδήλατο;

Σίγουρα υπάρχουν τρόποι κάποιες φορές να τα βολέψουμε όλα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε ο λαός που λέει "1000 καλοί χωράνε". Κάπως έτσι όμως και σε συνδυασμό με το "έλα μωρέ τώρα, θα τα βολέψουμε" είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε αυτοκίνητα με ανοιχτά πορτ-μπαγκάζ που κρατιούνται με σχοινιά ή πράγματα δεμένα στην οροφή και χίλιες δυο πατέντες δικής μας εμπνεύσεως. Όλα αυτά προφανώς έχουν συνέπειες και κόστη άλλοτε άμεσα άλλοτε έμμεσα και δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις μοιραίες. Είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης και όχι προσωπικής απόφασης να διασφαλίσουμε την οδηγική ασφάλεια και τη δικιά μας αλλά και των άλλων. 

Το άναρχο φόρτωμα του αυτοκινήτου μπορεί να αλλοιώσει την οδική συμπεριφορά του οχήματός μας, ενώ συχνό είναι το φαινόμενο να βλέπουμε αντικείμενα να ίπτανται σε ένα φρενάρισμα ή να φεύγουν από την αντίσταση του ανέμου. Επιπλέον μη λησμονούμε ότι και η κατανάλωση αυξάνεται και ειδικά σε ταξίδια που οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μεγάλες η διαφορά μπορεί να γίνει εμφανής. 

Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι να προμηθευτούμε αξεσουάρ ταξιδιού όπως μπαγκαζιέρες, σχάρες οροφής, βάσεις ποδηλάτου και τρέιλερ. Πιο κάτω θα δούμε μερικά από τα πλέον εξειδικευμένα καταστήματα που μπορούν να σας προμηθεύσουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την προετοιμασία του ταξιδιού σας.