Για την επισκευή χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία από εκπαιδευμένους τεχνίτες, οι οποίοι επαναφέρουν τη λαμαρίνα στην αρχική της κατάσταση σε ελάχιστο χρόνο.

P.D.R. και μικροχτυπήματα τέλος σε 10 λεπτά

30.365 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/4/2016

Επειδή δυστυχώς αρκετές φορές η ζημιά δε περιορίζεται στη φθορά του χρώματος, αλλά υπάρχουν και χτυπήματα στο σώμα του αυτοκινήτου, μία οικονομική και ποιοτική λύση είναι το P.D.R. Πρόκειται για τα αρχικά της αγγλικής φράσης Paintless Dent removal, όπου ουσιαστικά πρόκειται για την επισκευή βαθουλωμάτων χωρίς να χρειαστεί εκ νέου βαφή του αυτοκινήτου. Είναι κατάλληλο κυρίως σε περιπτώσεις βαθουλωμάτων μετά από μία ισχυρή χαλαζόπτωση ή από παρκάρισμα. Η μέθοδος αυτή αν και ανακαλύφθηκε πριν από 60 χρόνια, μόλις από τις αρχές του 1980 άρχισε να χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και από εκεί διαδόθηκε στην Αγγλία.
Για την επισκευή χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία από εκπαιδευμένους τεχνίτες, οι οποίοι επαναφέρουν τη λαμαρίνα στην αρχική της κατάσταση σε χρόνο που διαρκεί από 10 λεπτά έως και 2 ώρες . Ο τεχνίτης, με ειδικό φωτισμό, τοποθετεί το κατάλληλο εργαλείο εσωτερικά ή εξωτερικά του χτυπήματος με ακρίβεια και πιέζοντάς το, το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να προκληθεί ζημιά στο χρώμα. Το κυριότερο είναι πως αυτή η τεχνική είναι οικονομική, δε χρειάζεται σφυρηλάτηση ή στοκάρισμα και βάψιμο που συνήθως βγάζει διαφορά στην απόχρωση.
Τα πλεονεκτήματα της μεθόθου P.D.R.
• Ταχύτητα
• Οικονομία
• 100% ποιότητα επισκευής
• Δεν επηρεάζεται η εργοστασιακή βαφή και η εγγύηση του χρώματος
• Το αυτοκίνητό σας δεν χάνει την μεταπωλητική του αξία
• Πρόκειται για φιλική προς το περιβάλλον επισκευή