Αλλάζουν μορφή τα Indycars από την επόμενη χρονιά.

Αλλάζουν μορφή τα Indycars από την επόμενη χρονιά.

Νέα Indycars από το 2018

2.385 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2017)

Νέος σχεδιασμός και κοινός για όλες τις ομάδες από το 2018 στα Indycars. Πλέον η Honda και η Chevrolet θα δίνουν μόνο κινητήρες στις ομάδες και όχι αεροδυναμικά πακέτα.

Πριν μερικά χρόνια οι προμηθευτές κινητήρων των Indycars, Honda και Chevrolet, κλήθηκαν να εξελίξουν τα δικά τους αεροδυναμικά πακέτα για τους πελάτες τους. Αυτό το πείραμα από το 2018 σταματάει και τα αεροδυναμικά πακέτα θα σχεδιάζονται κοινά για όλους. Εδώ βλέπουμε για πρώτη φορά ποια θα είναι η μορφή τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Τα σασί του 2018 θα βασιστούν στο Dallara IR-12 που παρουσιάστηκε πριν πέντε χρόνια. Μόνο η εμφάνιση και η αεροδυναμική απόδοση θα αλλάξουν για την επόμενη χρονιά. Θα υπάρχουν δύο αεροδυναμικά πακέτα, το ένα για ανοιχτές οβάλ πίστες με προσανατολισμό τη μεγάλη τελική και το άλλο για μικρές οβάλ πίστες, σιρκουί πόλης και αγώνες σε πίστα με έμφαση στην παραγωγή κάθετης δύναμης. Και στις δύο εκδόσεις η κάθετη δύναμη θα  παράγεται κυρίως από στοιχεία στο κάτω μέρος του μονοθεσίου και λιγότερο από πτέρυγες στην επιφάνειά του.

Οι εικόνες δείχνουν το νέο σχεδιασμό ενώ οι γραμμές δείχνουν τις γραμμές που ακολουθούν τα φετινά μονοθέσια. Το κάλυμμα του κινητήρα θα είναι χαμηλότερα, η μύτη είναι πιο κωνική, τα πτερύγια μπροστά από τα sidepods θα είναι πιο μικρά και η πίσω αεροτομή είναι χαμηλότερη και φαρδύτερη. Η προστασία από πλάγια σύγκρουση, επίσης, θα είναι βελτιωμένη με το νέο σχεδιασμό.

Ενώ ο τωρινός σχεδιασμός θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται αυτή τη σεζόν, οι δοκιμές με τα νέα σχέδια αναμένεται να ξεκινήσουν
το καλοκαίρι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto